Monday 25 January 2010

Igra detekcije - drugi deo



Prince - When Doves Cry

I da se podsetimo poslednje rečenice iz prvog dela:
"Ćao ja sam Max. Tvoj profil mi je zanimljiv, voleo bih ovim putem da saznam nešto više o tebi." :-)

Milica: Zdravo Max, ja se zovem Milica, ne znam šta te sve zanima, ali za početak da ti kažem da mi se dopala ona rečenica koju si stavio u profil. Pitaj šta god hoćeš, ja sam ti ko otvorena knjiga.

Irena: Hello Max! A da ti nešto kažeš o sebi? ;-P

Marina: Maxi ćao! Simpa mi je tvoj profil. Nisi baš mnogo rekao o sebi, al' nema veze. E, nećeš verovati ali večita apsolventkinja uči da položi poslednji ispit. Naravno, čeka me i diplomski posle toga. Ne znam još koju temu ću da izaberem. Ma, sigurno neću nešto teško. Ovi moji klasići su se ubili radeći diplomski, po 4-5 meseci. To je užasno mnogo vremena. Jeste da ja multitaskujem na poslu već godinama i to mi ide od ruke, ali ko će da se smara sa diplomskim toliko dugo. E, Maxić da ne znaš nekog ko piše diplomske, a da ne traži puno para za to? Šta ti ono radiš?

Max odgovara Milici: Drago mi je Milice. Super, znači voliš umetnost? Šta još voliš?

Max odgovara Ireni: Hi Irena! A šta te zanima da saznaš?

Max odgovara Marini: Zdravo Marina! Toliko si toga napisala, da sam morao da pravim pauze u čitanju. Šalim se malo, nadam se da ti ne smeta. Slušaj, moj ortak radi diplomske, pa ću da ga pitam. A šta misliš da uzmeš za temu? BTW, ja prodajem životna osiguranja. Raspoložena za to? ;-)

Milica odgovara Maxu: E, ćao ponovo! Odgovaram ti odmah, čim sam dobila tvoju poruku. :-) Znaš šta, ja ne idem puno po muzejima, ali volim da slušam Van Gog. Đule je baš sladak, a i pametan je - bila sam u prvom redu, na koncertu u Areni i on mi je poljubio ruku - to je bilo tako romantično, suze su mi pošle na oči. Bila sam sa drugaricom sad skoro u onoj galeriji u Knezu, kad su izneli slike iz Narodnog muzeja, ali nisam primetila tog tvog Van Gogha. Pa video si šta volim, ja sam zaljubljena u prirodu i volim da maštam i volim sve što vole mladi. Još uvek skupljam salvete. Volim da odem u McDonalds na milkshake, antialkoholičarka sam, nikad u životu nisam zapalila cigaretu. Nisam baš nešto izlazila i imala sam jednog dečka, ali to je bilo davno. Trenutno slušam Sergeja Ćetkovića. Divan momak i baš lepo peva. Eto, nadam se da ti se sviđam. Ja sam obična devojka i prilagodljiva sam.

Irena odgovara Maxu: Mene srećo ništa. Ti si prvi uleteo u moj cyberspace. Ako 'oćeš istresi koju smislenu, da ne trošiš moje vreme za badava.

Marina odgovara Maxu: Jao Maxi, znam, to sam i ja pomislila. Ja užasno mnogo pričam, to mi svi kažu. Vidim da ti ne pišeš toliko mnogo. Okay, super, pošto ja ne zatvaram usta. E, super za tog ortaka. E, a je l' može tvoj ortak to da mi uradi za DŽ? Znaš šta, jeste da ja radim, ali je l' znaš koliko košta svakodnevno make-upovanje, krpe, cipele, izlasci. Stvarno ne mogu da dajem pare za diplomski, a hića mi je. Da, skoro da zaboravim, tema je: "Zloupotreba interneta na radnom mestu!" To mi je cool tema, uostalom ja se ne skidam sa chata. Kad može da mi završi diplomski? Maxić, meni još ne treba životno osiguranje. A i ne verujem ja baš u to. Znaš šta, ja imam već 10 godina staža, ipak je državna penzija najsigurnija. Pogledaj matorce, nije im loše. Ma, jeste sad će baš MMF nama da odredi šta ćemo da radimo. Uostalom, pa neću ja da se skrasim pored nekog 'tankog'. Maxić izgoogle-la sam ja tu priču o prodavcima životnog osiguranja. Izgleda da je to dobro plaćen posao!

Max rezimira...

Milica – jebote, katastrofa, debil, ima 27 godina, a razmišlja i opisuje stvari ko da ima 14 godina; sedi na izvol’te – kome je još to zanimljivo; žena-krpa; bolje da je otkačim odmah, šta ako se primi; mislim, Đule Van Gog vs. Van Gogh; ljubio joj ruku na koncertu i ona je plakala – koji patos čoveče; a tek Sergej Ćetković... rolling eyes

Irena – zajebana, zatvorena, neće ništa da kaže, ali ovo što su mi Milica i Marina istrtljale u 2 poruke mi je dovoljno

Marina – sponzorušica i grebatorka; a što sere, ja ne znam koji muškarac to može da sluša; jebote, državna penzija – bolje sestro ti razmišljaj na vreme, nije ti ovo Titovo vreme sigurnog posla i sigurne egzistencije; e, i odma’ mi uskočila na saldo – shit; nemam ja kintu da sponzorišem, a i nisam sponzor; baš sam dobro procenio – slatka plava prćasta plavušica sa dobrim apetitom – jeste, al’ za onu stvar; sad ću ja da stavljam njoj ular oko vrata i da je skrasim, kako da ne...

Igra detekcije - treći deo

12 comments:

  1. Al' ubija ova Marina, k'o granom ;)

    ReplyDelete
  2. Hi, Max! Da li ćeš da se baciš u još dublju analizu, ili ćeš da se opustiš i prepustiš instiktima. Da li su dame pokazale svoje pravo lice? Nemoj dugo da nas držiš u neizvesnoti, prićaj, šta je bilo dalje .....

    ReplyDelete
  3. Drage moje, Marina je baš pragmatična, zar ne? ;-)

    Zašto niko nije obratio pažnju na Milicu?

    Max je introspektivan, nadam se da ume da drži svoje nagone pod kontrolom. Ne znam još ko jeste i ko nije pokazao svoje pravo lice. Videćemo. :-)

    Sada mi valja da se posvetim jurenju električara, jer mi je sinoć crkla TA peć, a hladnoća u stanu, poluukrućeni prsti nad tastaturom i moja inspiracija za pisanjem nisu u velikoj ljubavi... ;-)

    ReplyDelete
  4. Naravno, Milica je mnogo dobro opisana. Taj sklop karakteristika jedne devojske koja obiluje u osrednjosti je fantasticno opisan. Gledaj, da rasclanimo. Ne pije i ne pusi, sto bi za mnoge trebalo da znaci da je naklonjena zdravom zivotu. Za Van Goga je čula samo u obliku rnr gluposti što se naziva Đule. Usput, sladak je po njenom ukusu :-))
    Mc Donalds kao deo neizostavnog vrednosnog suda i na kraju Sergej Cetkovic - primer za muziku uz koju se samo plače i setno razmišlja. Lašna emocija za dame bez stava...

    Genijalno zverko :-)))

    ReplyDelete
  5. Slepi putniče, kritičaru moj, kako si ti samo dobro raščlanio Milicu! Sjajno! :-)

    Možda se neko neće složiti sa tobom i sa Maxom, ali šta da radimo, ukusi se razlikuju. ;-)

    Max je u stvari došao na ideju da pomene Đuleta, kada ga je video kako na Studiju B, iznosi svoje 'duboke' i 'mudre' misli. A, primetio je i da je sladak. ROFLOL 'Mama, da li ovo je kraj o kom si pričala?' :-D

    ReplyDelete
  6. he, he, bez tog kotrljajuceg R ni Djule nije onaj pravi

    ReplyDelete
  7. A ni R'n'R. Probaj, da vidiš kako tako 'R' rola po ustima. ;-)

    ReplyDelete
  8. Hmmm... a kako bi bilo da vidimo pricu o Maxu kroz dozivljaje ovih devojaka o njemu? Postoji li ta mogucnost? :)
    Svaka prica ima naravno, dve strane... :)

    Mada, moram da priznam da mi je Irena totalno zanimljiva... :) mozda zato sto jos nista o njoj i ne znamo?

    ReplyDelete
  9. Postoji ta mogućnost, naravno. Međutim, za sada nemam iskristalisanu ideju o tom 'drugom uglu'. Jer, vidiš i Max me maltretira sa svojim razmišljanjima. :-)

    Irena? Ne smem da se izjašnjavam o Ireni, Max bi mi zamerio. Da, zašto nam je zanimljiva osoba o kojoj ništa ne znamo? To je pitanje za razmišljanje. :-)

    ReplyDelete
  10. Ha,ha! Ja se ložim na Irenu :-)

    ReplyDelete
  11. (Šalim se,naravno!) Fantastično si ih opisala - infantilnu,vešticu i sponzorušu - tri najčešće kategorije, na želost. Samo, taj Max ne bi smeo da traži tako puno, s obzirom na njegove predispozicije :-).

    ReplyDelete
  12. He, he... Nemoj Maxa da mi diraš i da me sekiraš zbog njegovih predispozicija. :-)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...