Thursday 16 December 2010

Originalna praznična ideja

Drage koleginice i kolege blogeri ovih dana obrađuju temu - neiscrpnu - slanje čestitki povodom nadolazeće Nove Godine. Dakle, stiže nam i treba slati čestitke. Što lične, što poslovne.

Ujedno, ovo je i dobro vreme za upucavanje biznis panterima. Kako ih pridobiti i zadržati? Recimo ovako. Imate sekretaricu. To je lepo, ali nije dovoljno. Potrebno je i da je dotična - izgledna. I da je slobodoumna. Nisam mislila na slanje dirty kancelarijskih scena, tipa tipkanja na tastaturi u krilu direktora ili kakvih eksplicitnijih. Pogotovo, ako ste kao direktor bolji frajer od konkurenta vam. Tu se odma' postavlja pitanje - kome je duži, a to će da odbije i otera konkurenciju.


Predstavljam vam originalnu ideju. Treba da nabavite muslin (providan materijal) u crvenoj boji. Zatim belo krzno, veštačko, ne da derete zeca, jer ne treba životinje da trpe zbog perverznih ljudi. Da, i krojačicu da nabavite. Ona će da uzme meru sekretarici, ali pravu, krojačku, a ne ono što se obično smatra - uzimanjem mere. Sašiće joj ogrtač od crvenog muslina koji će dedamrazovski biti opšiven belim krznom. I sve će da se nazire ispod toga, a ništa baš jasno neće da se vidi. Odnosno, panterima će da zacure žvale. Zatim ćete nabaviti profesionalnog fotografa koji će uraditi fotosešn sa sekretaricom, pa ćete zajedničkim "snagama" izabrati najbolje fotografije, prema broju konkurencije, te personalizovati prema "ukusima" pojedinaca. Za one koji više vole "da vide", može i varijanta kao sa fotografije, pa varijacije na temu. ;)

Koji je efekat? To ćete da vidite prvog radnog dana nakon novogodišnjih i ostalih praznika. Nećete moći da uđete u sopstvenu firmu, od silnih slinavih poslovnih pantera. Pošto će panteri biti obuzeti testosteronom, odnosno tada će misliti kurcem, to je idealna prilika da ih skomatate i privolite ih da je vaš proizvod i/ili usluga ono što je njima - neophodno. Iskoristite priliku i odmah tražite avansno plaćanje, dok se ne priberu. Još bolje, uzmite cash. Ruka ruku mije. :))


PMS: Ko želi da mu pošaljem originalnu novogodišnju čestitku, neka ostavi svoju adresu - javno. :)) Kad ste poslednji put dobili novogodišnju čestitku u poštansko sanduče, ali ne virtualno, nego ono - pravo?

10 comments:

  1. A je li muslin stvarno providan?
    Šalim se, super ti je ideja, još bolja razrada, nadam se da si zaštitila autorska prava, pošto, kao što si lepo navela, zna se kako većina uspešnih menadžera razmišlja(mislim na organ, pomenut u tekstu) ima tvoja ideja da bude hit.

    ReplyDelete
  2. Hej, pa valjda je. :) Stvarno, kako se štite autorska prava? Mnogi misle da je sve što pronađu na netu zaĐaba. ;) Pa, da i ja napravim nekog hita, preko tih "mislećih" menaĐera. :))

    ReplyDelete
  3. Ко нема изгледну секретарицу, може је унајмити у мојој фирми да ради за њега ових пар месеци, док трају празници. Цена је јако ниска, с обзиром на то какав бенефит има газда од тога. Наравно, кеш унапред. :)

    ReplyDelete
  4. Konkretno i jasno, kolega. Nadam se da će biti zainteresovanih. Pre toga, neka spreme finasijske izveštaje (meni mogu da dostave), da ne gubiš vreme, jer ako im je negativan keš flou iz poslovnih aktivnosti, nema ulaska u pregovore. ;)

    ReplyDelete
  5. Pih! I nije ti neka ... Eto, npr ja imam bar 60% ženskih klijenata (da ne kažem klijentkinja). Ajd, sad da te vidim... Samo nemoj mene da oblačiš u muslin (a i crveno mi se baš ne slaže sa bojom očiju)

    ReplyDelete
  6. @Čika Miko, bez okolišanja, izneću ti prvu ideju. Pretpostavka je da ti klijentkinje nisu lezbejke. Ofset mašinista, kakav ti je? Dakle, mora da ima taj "šljakerski" šmek, kako god. Nag do pola (iznad pasa), pristojno izvajanih mišića, preznojen (da ga izejrbrašuješ onim sprejom za samopotamnjivanje), koketira sa fotoaparatom, ali mužjački, i upravo prati "galanteriju" koja ispada iz mašine za njih. Eto, to mi je prvo palo na pamet. Hahahaha, stvarno, ne mogu ni da te zamislim zaodevenog u muslinu, bilo koje boje. :))

    ReplyDelete
  7. Odlična ideja! Pravac realizacija ;)I javi rezultate ;))

    P.S. Ne znam sis šta imaš na blogu, ali ubrzaj malo to. :) Meni laptop ovih dana baš nešto kenja, a pogotovo na tvom blogu. Na Marin se ne usuđujem da idem. :( Inače na drugima funkcioniše besprekorno.

    ReplyDelete
  8. Dobio sam 1 stampanu cestitku za proslu NG, a - neposlovnu, tj. nije iz serije onih "generickih" :)
    Odlicna ideja! Kad krenes ka realizaciji, razmisli i o opciji: bliznakinje.
    To pantere izludjuje.

    ReplyDelete
  9. @JQ, za tokove realizacije, pa valjda to treba da nam kažu oni koji primene. Ja samo motivišem. :))

    p. s. Ne umem da ubrzam blog. Pretpostavljam da zbog svih tih gadžeta na stranici, dolazi do sporijeg učitavanja. To zavisi i od veze sa netom, ali i od browsera. U Google Chromu radi brže nego npr. u Mozilli.

    ReplyDelete
  10. @Bojša, to je baš lepo. Ja godinama nisam dobila čestitku u pravo sanduče. :) Ni generičku, ni hand-made.

    Dobra ti je ideja za bliznakinje. Kao što pomenuh @JQ, realizacija je u rukama pantera i njihovih pantera, tako da... možda se neko javi sa rezultatima. :)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...