Saturday 18 December 2010

Neka Srbija stane!

Najave poskupljenja što kroz podizanje cena, što kroz povećanje stopa PDV-a u narednoj godini ne donose ništa dobro za obične ljude. Je l' se izmenom poreske politike zove povećanje PDV-a sa 8% na 18% na kompjutere, južno voće i hotelske usluge? Diana Dragutinović, ti si štetna ovoj zemlji i ovim ljudima, ti si obična marioneta. O Mlađanu Dinkiću, toliko sam toga rekla. On i njegova klika G17 su uništili finansijski ovu zemlju i ovaj narod i kao konačan cilj imaju da separatišu ovu zemlju na regione - razjedinjenima se lako vlada. Mirko Cvetkoviću, tebe drže za premijera samo zato što si unjkav i što si "kapacitet" ličnosti koji ne može da zaseni tvog vlastodršca - predsednika Srbije.

Pozivam vas na totalni bojkot i potpuno suzdržavanje od kupovine svih proizvoda koji vam nisu neophodni za svakodnevno preživljavanje. Ne punite kasu lopovima. Pozivam vas da ne ulazite u Miškovićeve prodavnice, hipermarkete, tržni centar Delta. I ja imam problem, jer  moram dobro da razmislim gde ću i šta da kupim od osnovnih životnih namirnica, jer problem je što nema baš puno izbora - monopolista drži maloprodajne prehrambene objekte.  Pozivam vas da ne uđete u Matićev TC Ušće i ne kupujete brendiranu robu koju šiju deca iz azijskih zemalja. Pozivam vas da poručite svima da se ne utrkuju da kupuju stanove po "povoljnoj" ceni od "samo" 1290 evra po kvadratu na Voždovcu, jer tu lokaciju će graditi "podobni" i "lojalni" sistemu. Sem toga, i vrapcima na grani je jasno da taj kvadrat može da košta 500 evra. Pozivam sve one koji godinama nisu plaćali usluge Infostana, da se ne obaziru na ponudu koji im isti nudi, a to je da sa njima sklope Sporazum (Ugovor je obaveza!!!) da će da izmiruju svoje zastarele obaveze (za period od 10 godina unazad). Prema Zakonu o obligacijama DUG zastareva po isteku roka od godinu dana. Zapamtite to. To važi i za plaćanje RTV pretplate TV Bastilji. Nemate Ugovornu obavezu. Nikada ništa niste potpisali. Vaši podaci su ukradeni iz baze podataka Elektroprivrede Srbije. Elektroprivreda Srbije takođe nudi svojim korisnicima "nove usluge", a to znači da vi treba kao majmuni da se upecate i da im dostavite svoje podatke, davanjem kopija ličnih karata, sve u ime toga da bi vam oni "olakšali" život time što ćete da dobijete upit stanja preko npr. mobilnog telefona i slične usluge. Za koga EPS ažurira bazu podataka? Što se Telekoma tiče, pretplata na fiksnu telefoniju je odavno bezobrazno skupa i ne uključuje ništa, kao i telefonski impulsi. Telefonirajte preko Interneta. Telekom ionako kao jedan od strateških resursa neće još dugo biti javno preduzeće. A neće ni EPS još dugo biti javno preduzeće. Raspižđavanje javnih dobara služi da bi se pokrio budžetski deficit i da bi se kupio socijalni mir do sledećih izbora. To vam je valjda jasno. Jer, kreiranje budžetskog deficita ima samo socijalnu ulogu i ništa drugo. Ulogu protočnog bojlera. Mnogo je opasniji deficit tekućeg platnog bilansa, jer to je pokazatelj zaduženost zemlje prema inostranstvu. Ova zemlja je prezadužena. Samim tim i njeni stanovnici. Suzdržavajte se od kupovine. Štedite. Jer sutra ćete imati još manje. Podignite pare iz banaka. Srušite oligarhijski bankarski sistem! To je jedini način da se krene sa reformama. Da se pohapse lopovi, da im se oduzme imovina, pa ispočetka.

Danas, ko jeste i ko nije je mogao da isprati "udarnu" i "udarničku" vest na svim televizijama, a to je skupština Demokratske stranke. Običan čovek je mogao da stekne utisak da se zapravo radi o parlamentarnim izborima, s obzirom na pompu koja je podignuta i nivo "gotovosti" koji je zastupljen. Jedan, jedini i večiti kandidat za predsednika je bio Boris Tadić. Kada Boris Tadić bude pisao svoje memoare ili pak romansiranu autobiografiju, njen naziv će glasiti Ja, Boris Tadić, kroz decenije, vekove i milenijume. Ni Tito nije imao toliki apetit za despotizmom. Kandidati za potpredsednička mesta su njih 4 na 3 mesta: Dušan Petrović, Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac. Pogađajte ko će da izvisi?  Elektronski sistem za glasanje je "pao", ćorave kutije rade posao, glasovi se "ručno" broje - upravo. Preostalo dvoje, njima su mesta obezbeđena, i to su Bojan Pajtić i Jelena Trivan. Pretpostavljam da je Nadi Kolundžiji toplo "preporučeno" da povuče svoju kandidaturu. Ostali kandidati za glavni odbor i šta već sve ima na repertoaru, nisu nam poznati, a ni "ko kosi, ni ko vodu nosi", ali verujem da je čitav dan u Sava Centru klanica za sve te mahom javno slabo vidljive, a veoma lukrativne pozicije. Ko i dalje ima dilemu, gde idemo, mogu da kažem da idemo u pizdu materinu, bukvalno. Boris Tadić ide na rekonstrukciju svojih sjebanih tetiva, ali tamo mu neće uraditi rekonstrukciju sjebanog mentalnog sklopa, pa osim što će kroz neko vreme moći da pika neometano basket, ništa drugo se neće promeniti. Boris Tadić nije legitimni, niti bilo kakav naslednik vizija dr Zorana Đinđića, jer dr Zoran Đinđić bi poručio sadašnjem rukovodstvu DS-a, kao i svim ostalim pajtosima iz pozicije i opozicije sledeće:



Dr Zoran Đinđić: "Ko vama daje pravo da vi budete umorni u ime ovoga naroda? Ako ste umorni, idite pa spavajte, bre! Dakle, ako ne bude izglasano ovo, šta će biti izglasano? Ništa! Još godinu dana ćete spavati, pa još deset godina, pa još sto godina, kao Trnoružica koja čeka svoga princa da je probudi. Prošle su bajke, ovo je realan život, preuzmite na sebe odgovornost, kao realni političari u realnoj zemlji ili, brate, sklonite se sa političke scene, pa idite pa spavajte u nekoj bajci!"

Ovo je himna Srbije! Ustanite, zapevajte, zamislite se! Učinite nešto! Za sebe! Za svoju decu! Za njihovu decu! Za decu njihove dece!

16 comments:

  1. Nikada! Nikada u politiku! Hvala.

    ReplyDelete
  2. Sestro, ali imaš ti taj talenat! Ja bih prva glasala za tebe :)

    ReplyDelete
  3. Imam talente zbog kojih bih bila mrtva u roku od 24 sata. Toliko bi potrajao moj mandat. No, nema potrebe da pričamo o meni.

    ReplyDelete
  4. Никад ништа од наше државе неће бити. Јаки вуку конце, ко им се не свиђа оборе га и то је то... Тако је било и са др Зораном, тако би било и са било ким ко би се усудио да проба да промени нешто. Зверка је у праву кад каже ово што је рекла у 21.45.

    ReplyDelete
  5. @ToMCee, steći će se uslovi, kroz nekoliko godina, kada završiš fakultet, da Evropa stabilizuje finansije i to će biti trenutak kada dobro treba odmeriti ljubav prema otadžbini i odnos prema sopstvenom životu.

    Kao i uvek, ljudski život nikada ništa nije vredeo. Borba sa vetrenjačama čak ne može ni da se vodi, a kamoli da se "tok" preokrene. Pitam se da li će se ikada saznati pozadina ubistva dr Zorana Đinđića. Uostalom, ne verujem ni da su izvršioci oni koji sede u Zabeli.

    ReplyDelete
  6. Ееее, ко зна шта ће све да се деси и са нама и са Европом док ја завршим факултет. Ствари се муњевито мењају, буквално се у пар секунди промени све. Не знам да ли да верујем да ЕУ оваква каква је може опстати, нешто и немам баш претерано поверења, но то је можда и због неинформисаности.

    На ово друго немам коментар. Можда некад однекле процури...

    ReplyDelete
  7. @ToMCee, koncept EU je gotov, evro je gotov, jer ne može da se vodi monetarna politika iz jedne baze, a da svaka država ima svoju fiskalnu politiku, sa zajedničkom monetom. Nisam mislila na EU, kada sam pomenula Evropu. Možda na Nemačku, zbog njene jake industrije i relativnog konzervatizma u pogledu upravljanja finasijama. Uostalom, najlepše bi bilo sedeti kući i raditi recimo sa strancima, po nekim pristojnim tarifama.

    ReplyDelete
  8. Да, рад од куће са странцима је најбољи и најсигурнији начин. И функционише, тренутно не баш најбоље, али ће ваљда некад и те баријере бити скинуте.

    ReplyDelete
  9. Svaka ti je ka u Njegoša!
    Ne bih ti promenila ni zarez, a kamoli jednu reč!
    Ovo "raspižđavanje javnih dobara" savršeno dočarava u kojim smo govnima.

    ReplyDelete
  10. @Miljo, daleko sam od Njegoša, ali hvala.

    Da, "raspižđavanje" - to je to što rade.

    NIS je poklonjen, jedan strateški energetski resurs je već u rukama strane države Rusije.

    ReplyDelete
  11. Sve je ovde:
    Letu štuke...

    http://www.youtube.com/watch?v=8xkBzwVj51Q&feature=recentlik

    ReplyDelete
  12. @Bojša, da, baš poetično i optimistično, kao što i jeste.

    ReplyDelete
  13. ma to je ispod svakog nivoa. gadi mi se sve.

    ReplyDelete
  14. kao sto si sama rekla- samo bojkot :)
    meni je lako da ga sprovedem, kada ne radim :D hahahahaa....- malo crnog humora, jel'...
    ali, odavno se zna sta rade tj. ne radi ovi nasi, na vlasti. malo je reci da nam vredjaju inteligenciju. verujem da su to svi primetili, samo nista se ne menja...

    ReplyDelete
  15. @Moj tzv. život, da, ali to je naša stvarnost.

    @Drangulije, ja, kao i ti imam nikakav budžet, ali i kada je bio malo manje nikakav, nisam rasipala, niti sam pristalica rasipništva i neodgovornog odnosa prema novcu. Praznici su vreme rasipanja i presipanja iz šupljeg u prazno i mislim da je ovo baš dobar trenutak da se i to menja. Ovde ljudi žive kao da nema sutra. Ništa se i neće promeniti, dok god nekompromitovana i nepodmitljiva "intelektualna elita" koju mi nemamo formiranu kao kritičko javno mnjenje ne ustane i ne digne svoj glas - protiv.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...