Monday 4 July 2011

Patrikurcizam

Navukli me mangupi da gledam jučerašnje finale Wimbledona. A, istina, i ja volim da gledam kako raste nivo kolektivnog ludila.

Za'ebem se i prebacim na B92. Koliko sam shvatila iz njihovih visprenih, kako se ono tevelizijski kaže - reklamnih i takvih slogana, Novak je već dobio Wimbledon i pre nego što je otpočeo finalni meč sa Nadalom. Usput, ma nije prošlo ni 10 minuta kako je meč trajao, a ja vidim da mi intenzivno ide na pičkin živac nadahnuti B52 komentator. Alo, prijatelju, pa nisi ti Novakov lobista. Ili jesi? Usput, bilo je tu i PR-ovanja i tako to. Mislila sam da ću u jednom trenutku čuti i kada Novak vrši veliku nuždu, tj. da komentator obiluje i takvim podacima. A, iznad i povrh svega dopalo mi se što komentator ima tako iznenadne urlike tokom meča, da ti se strese guzica zavaljena u trosed, ko onomad pre 12 godina kada su leteli projektili iznad zgrada. No, da ne menjamo temu. Kada se događalo, a događalo se da Nadal igra bolje u meču, to je uvek bilo pripisano njegovoj sreći ili pak tome da se nekako izvukao. Rečju, fascinirana sam nepristrasnošću i profesionalnošću tzv. sportskog komentatora, tako da ću sledeći put da gledam preko Eurosporta slična sportska zbivanja.

Evo, i dok ovo pišem, sirene i dalje urlaju po gradu. Ah, kako me samo raduje što narod radi nacionalizam. Inače, jačanje nacionalizma, uz kombinaciju sa besperspektivnošću, odnosno visokim stepenom nezaposlenosti i socijalnom bedom i nepravdom vode, pogodite gde, u diktaturu (tj. njeno prolongiranje), ali ne lumpenproleterijata. Stoga, a to već svi znaju, al' da ponovimo, drug precednik je bio prisutan, da podrži sopstveni rejting koji više ne postoji. I ispušeni Jeremić sa gospođom. Toliko o politikanstvu.

Inače, ne znam da li je iko primetio da čitava porodična bulumenta Đokovića nije ni prijebala njegovu devojku. Odnosno, ona nije u tom krugu. No, to je prilično logično. Novak je investicija koja treba još dugo da kapitalizuje širokom porodičnom krugu keš. Sve ja razumem, i podršku porodice, i njihova odricanja, ali... kako rekoše roditelji: "Mlad je on da se ženi". Odnosno, da karabasi ambiciozne porodične planove.

Zaista mi je drago što je Novak dostigao svoj san iz detinjstva, osvojio Wimbledon i dostigao prvo mesto na ATP listi, ali to nema nikakve veze sa Srbijom i cirkusom koji se tim povodom pravi. Da sam na mestu Novaka Đokovića, uzela bih državljanstvo Monaco-a koji ne poznaje pojam dvojnog državljanstva, osim prebivališta u Monte Carlo-u, i završila sa time da se moje ime koristi za skupljanje političkih poena. To je njegov lični uspeh, a ne uspeh Srbije.

25 comments:

  1. Jeste njegov lični uspeh, ali reče na konferenciji za štampu juče posle meča da pristaje da ga deli...:)

    ReplyDelete
  2. @Moj tzv. život
    Stoga, pretpostavljam da će biti večeras ispred Skupštine dovoljno 'leba i igara za sve prisutne. ;)

    ReplyDelete
  3. ...Навијао сам од срца за Нолета, јер га цијеним као спортисту и младог човјека, а да га политичари, национални тупоглавци па и породица покушавају злоупотријебити није ништа ново...и против такве злоупотребе нема лијека. Чак ни промјена држављанста! Ми који живимо у иностранству и имамо пасоше Србије не поистовјећујемо „данашњу Србију и њене политичаре“ са припадношћу српском народу...

    И ако Ноле своју личну радост дијели, дијели је са напаћеним народом чији је (био) дио... Надам се да се народ не да злоупотријебити, а Ноле ће се кад тад снаћи и „ако забрља, опаметити“...

    Поздрав из Њемачке

    ReplyDelete
  4. Smislo sam nastavak ove parodije:

    http://www.youtube.com/watch?v=43UIu-pRHSk

    U glavnim uloga Nole, Precednik, i diktafon. Možeš da povežeš? I slogan: "Imate (ko-fol) prijatelje"

    ReplyDelete
  5. @ex - il@miro
    Veliki pozdrav i vama, Miro. Slažem se, svi redno su se poslagali i sede Novaku na grbači. A to nije baš lak teret. Malo sam karikirala sa promenom državljanstva, iako to suštinski ne rešava ništa. Zanimljivo je da vi i kada biste hteli da uzmete nemačko državljanstvo, pošto pretpostavljam da dužinom boravka ispunjavate taj uslov, morali biste da se odreknete srpskog. I ja to ne bih smatrala "izdajom", nego pragmatičnim pogledom na život.

    Meni je jednostavno muka od toga što su se politika i političari umešali bukvalno u svaki segment, kulturu, sport, itd.

    Čujte, o tome da se narod ne da zloupotrebiti, mislim da je narod odavno zloupotrebljen i da negde možda svaki narod u svakoj državi sve više predstavlja kolateralnu štetu za šačicu vlastodržaca i njima bliskim.

    A šta će i kako će Novak činiti ubuduće, to je njegov izbor. Nadam se da kakav god izbor napravi, da će biti dobar za njega.

    ReplyDelete
  6. @Miodrag Ristic
    Hahahaha, dobra je. Mogla bi o'ma' da se uradi nadsinhronizacija, cccccc.

    E, a dopala mi se i današnja vest sa Njuz.net-a. :D

    ReplyDelete
  7. oh, nisam kopirao...

    elem isto to sam i ja rekao, malo sire ali sushtinski isto.

    Đokovićo-poklonstvo


    Ni ne gledam prenos, muka mi je od komentatorskih gutanja njegove sperme. Na RTS-u jedan voditelj je bio otpusten jer nije dovoljno "bodrio" majmunka kada je ovaj gubio.

    Tijanicu duvaj ga.

    A tek klinci sto po ulicama igraju tenis :D
    Mislim bolje to nego da se drogiraju ali eto dokaza da TVom mozes da elektrises celu naciju

    Ne znam zasto sam ja mislio da si ti iz KG-a i da ides u srednju skolu... Mea culpa :)

    ReplyDelete
  8. @thevodkanockers
    Hehehehe, nisam ni sumnjala da ćeš da se udeneš sa temom.

    Zanimljiv ti je ovaj podatak sa RTS-a. Realno, treba imati želudac pa pušiti Tijaniću. Mislim, oduran je psi'o-fiziĆki, a o mentolnom sklopu da i ne govorim.

    Da si ti juče video (a može biti i da si video) uspaljene kretenčine sa zastavama, pa tek lika koji sa nekom kameretinom dotrčava da im snima krajnike, a oni iz petnih žila urlaju: "Srbija, Srbija..." Jebote, a ja na sve strane vidim svastike (u svojoj glavi). Mislim se, nabijem vas na onog što ga nemam.

    Eh, da vidiš kako sam razmišljala u srednjoj školi, samo tada nije bilo interneta, ccccccccc.

    Slogan: Beli sport = nacionalni sport. Izađi mi na "crtu". :D

    ReplyDelete
  9. @Retka Zverka

    Pa ti si se ugradila sa tri linka kod mene na brlogu tako da ja imam jos dva bonusa :DDDD


    NIsam ni juce gledao, sve sam to video 2007. zato i ne gledam, posto satelitska ne moze da mi se ugasi samo TV gasim, stavim na Discovery Science (inace jedini kanal koji daje nade ovom covecanstvu), stavim na taj kanal da im povecam share i gledanost :) (osecam se boljim covekom tada :))

    I posto ne palim TV danima tako se to tamo racuna kao gledanje :)



    hm nije bilo neta kada si isla u skolu...Kameno doba ? :PPPP

    Salim se, ni kada sam ja isao nije bilo ;)

    Ma beli sport...

    ima na radio beogradu dobar program, danas sam plakao od smeha na neki polu-dokumentarac - "Сироти блистави град".

    http://www.radiobeograd.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=68

    Ne znam koji kurac i tamo drze djokovica na slici jer nema nikakve veze sa programom

    ReplyDelete
  10. @thevodkanockers
    Čuj, nisam htela da te preopterećujem sa linkovima, za početak. :)) Ima kod mene i "ozbiljnijih" tema. Ima svašta.

    Ma, kakvi, gledala na TV-u, gledala sas sopstvene oči i uperili mi objektiv u facu, a ja munjevito okrenula glavu na drugu stranu. Mislim, naknadne montaže čuda čine, ne? :D

    Baš lepo od tebe što bildaš traffic u ime čovekoljublja, ccccccc. E, ne gledam TV već nekoliko meseci i skinula sam sve one subscribove koji mitomanišu o svekolikim sranjima, tako da... dobar potez beše.

    Dobra ti ova za kameno doba, cccccc. Nisam se još, doduše, okamenila. :P

    Ko bi rekao, ali znam da ima jako dobrih emisija na Bastiljinim FM talasima. Pozabaviću se (ponovo). :)

    P. S. Namerno si sjebao opciju da se vuče feed sa tvog bloga, ili?

    ReplyDelete
  11. @Retka Zverka



    P. S. Namerno si sjebao opciju da se vuce feed sa tvog bloga, ili?

    Nisam sjebao, mozda tema jebe, iako je basic mozda ona zajebava.

    Ma ne znam tamo pola stvari tehnicki kako funkcionise, ja sam i kod tebe jedva nasao follow dugme, svaki blog ima neku komplikaciju :)

    A ti si bila uzivo na terenu tenisa...
    naravno prikazali bi te kao obozavatelja :DDD hehehhe u al bi to bilo dobro :P

    Smejao bih ti se iako te ne znam :DDD

    ReplyDelete
  12. @thevodkanockers
    Mene tema jebe takođe. Na početnoj mi ne pokazuje sve one gadgete sa desne strane, i to u nekih poslednjih 7 dana. Možda i bacim tehničkoj podršci mail ovih dana, videću, jer znam da je do njihovog šablona.

    Ma, kako da ne, bila na Wimbledonu, ccccccc.

    Bila sam juče na pešačkom prelazu, baš tamo na onom ostrvcetu kod Narodnog pozorišta, tamo je bila ta velescena, taman da je snimim u onom intermecu čekanja crvenog i zelenog čike. :)

    Ama smejao bi se sigurno da si mi video facu, a i kolutanje očima na celu koreografiju, hahahaha.

    ReplyDelete
  13. @Retka Zverka

    E jesi Retka Zverka :D

    Velescena :DDDD
    Intermeco cike :DDD

    Citas mnogo to te ubija :PP, vecina je na nivou jebote kakav frajer preko puta, cek sise da namestim :D

    ReplyDelete
  14. @thevodkanockers
    Umrela bih prerano a da da si sise ne namestim, to bih propustila. Jebiga, kada ne razmišljam kao prosečno žensko.

    Hvala ti od srca na komplimentima. :)

    ReplyDelete
  15. Uhvatila sam na TV (b92) delić dešavanja, mislim sutradan (izvinjavam se, ako grešim, ali sam posvađana sa vremenom od kako ne radim) sa nekog slavlja. Oni komentatori su za vrlo kratko vreme uspeli da mi toliko dignu šećer, da sam mislila da ću da urlam... (pominjali su- na koliko Đokovići uzimaju te vile, i naravno u kojim to krajevima, zatim šta se jelo na prijemu- s tim da pojma nisu imali šta je to što je jelo, ali znaju KAO da je to bolje nego na predsedničim prijemima, pa još prenos uzivo iz kuće- majke mi sam pomislila da je u pitanju neki Veliki Brat opet, sa sve poznatim ličnostima, da... nisam u toku, moze se tako reći)...
    A što se tiče Novaka, svaka mu čast na uspehu, ali ja to dozivljavam isključivo kao njegov LIČNI uspeh.

    ReplyDelete
  16. @Drangulije
    Ti si gledala nastavak cirkusa koji ja nisam. Eto, sada si iznela te podatke koje svima nama ne znače ništa, u smislu da imamo bilo šta od toga. Ali, eto nisam to čula do sada. A da zvuči kao one priče Veliki brat - mala sestra i tako to, zvuči baš.

    Da, uspeh je samo Novakov. A, sada tek tog mladog čoveka očekuju veliki pritisci i borba sa sobom. Prvo mesto, mnogo različitih krokodila oko njega iz različitih sferga; nimalo lak zadatak.

    ReplyDelete
  17. thevodkanockers, Retka Zverka, što bi Ameri rekli "get the room!":)

    ReplyDelete
  18. @Anonymous
    Pa, hoćeš li ti da držiš sveću, ili je to samo prijateljska podrška? :))

    Bilo bi fino da se udeneš sa nekim svojim makar umetničkim imenom po komentarima, da se izdvojiš iz gomile. A, šta misliš?

    ReplyDelete
  19. To je samo opaska u prolazu. I taman posla da držim sveću, ali baš volem da se mladi vole...i tako kad puknu varnice a meni toplo oko srca i sve mravci niz kičmu:)

    A umetnička imena ne mogu da smišljam jer nisam umetnik već obični ćata. A voleh u mladosti da budem pisac... al' sve ode u qu...

    ReplyDelete
  20. @Anonymous
    Suptilini su ti tvoji oseti. :) No, te vrste varnica nema u konkretnoj situaciji, a znam da se tako čini.

    Nešto mi govori da ni ti nemaš tako puno godina kao što se čini iz načina tvog obraćanja. ;)

    Za nadevanje imena, ovo umetničko, što sam rekla, to je više metafora. Možeš da se zoveš i Pera Detlić, i Šir-kaan i Zvončica, i kako-god ti želiš. Pomenula sam samo zbog toga da ne budeš "anonimni/a". :)

    Da li bilo šta pišeš u slobodno vreme?

    ReplyDelete
  21. E, ostavih ti koment kod đuvegije:)...i pošto mećanje nosa tamo gde mu mesto nije (u tuđe odnose) je jasan znak da je moj život u debelom qu... odo' od kompa da učinim 'itno nešto po tom pitanju:)

    Btw, u najboljim sam godinama; znam da je "umetničko ime" bilo metafora ali moj odgovor je bio pokušaj da se izvučem i ostanem anonimus;
    u slobodno vreme ne pišem ništa više od sms poruka i po koji komentar na neku vest, nečiji blog i sl. ako me dirne ili zaintrigira (ko npr. ti i dotični za trenutak); i možeš da me zoveš slobodno kako 'oćeš;)

    ReplyDelete
  22. @Anonymous
    E, i ja tebi ostavih koment kod nametnutog mi đuvegije. ;)

    Koliko je trajalo tvoje odmicanje od kompa? :)

    Svako od nas je u najboljim godinama. Samo je pitanje - za šta?
    ;)

    Dobro, poštujem tvoju želju da ostaneš anoniman/a. :) Ako se ta želja promeni i ti poželiš da napišeš nešto više od komentara, a ne želiš zbog jednog teksta da otvaraš blog, nudim ti da gostuješ kod mene, a tema je, naravno, po slobodnom izboru.

    Navrati ponovo. :)

    ReplyDelete
  23. Fala Retka Zverko, 'ću dođem opet sa zadovoljstvom

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...