Wednesday 10 February 2010

Klitoris kao Jack Pot

*   *   *
"Pa, ti si sva vlažna..." - procedi njegov prst izviđač, dok je drugom rukom pripremao svoj nabrekli ud

"Nisam spremna..."

Spustio je svoju glavu u njeno međunožje i počeo nestručno i šablonski da je balavi - pri tom je gledajući u oči i čekajući njenu reakciju. Ona se bezuspešno premeštala i nameštala, ne bi li on shvatio da konačno jezikom ubode "tačku", zatim mu je blago pomerila glavu ka "tački" nekoliko puta, te je svojim prstim razmakla stidne usne i pokazala mu po n-ti put to "zrno graška". Konačno, po ko zna koji put, shvatila je da je najbolje biti "sama svoj majstor".

"Tek sada ne mogu..."
*   *   *

Zašto sam se uopšte odlučila da pišem o klitorisu?

Između ostalog, zato što smo mi zatucano i licemerno društvo, gde se žensko seksualno zadovoljenje (i dalje) zanemaruje i zato što iz iskustva znam da većina muškaraca ne pridaje nikakvu važnost klitorisu, a mnogi ne znaju ni gde se on tačno nalazi.

Isto tako znam, da mnoge žene, što onomad reče Bruno Langer u naslovu jedne od svojih pesama, koriste vaginalnu manipulaciju. To nije ni malo mudro, ali može biti i jednako profitabilno i jednako frustrirajuće. Tada muškarac misli da vas zadovoljava, ali kada jednog dana ne bude sa vama (jer taj dan će brzo doći), već sa nekom drugom ženom, vi toj ženi činite medveđu uslugu. On će se naći u čudu, jer sve njegove bivše su ga kovale u zvezde, a on za sobom nosi višedecenijski seksualni minuli rad. A matoro kljuse često nije za nove veštine - i onda imamo problem.

Pratim podatke na temu poznavanja (geografskog) položaja klitorisa i njegove pravilne "upotrebe". Rezultati su poražavajući. Spominje sa da od 100% ispitanih muškaraca 90% nema pojma gde se tačno nalazi, a samo 1/5 zna šta je uopšte klitoris. Neki misle i da se nalazi u vagini. Da se razumemo, nemali broj žena takođe nije upućen u sopstvenu seksualnost ili je se stidi. Dakle, u našem obrazovnom sistemu je neophodno uvesti predmet Seksualno obrazovanje. Time bi se stvorio prostor da se Veronauka eliminiše iz školskih klupa, jer smatram da je pokojni premijer dr Zoran Đinđić učinio veliku grešku (koja može da se ispravi) kada je napravio kompromis sa Crkvom i "pustio" je u škole.

Pre rečenica koje slede o klitorisu, želim da kažem da sam saglasna da se konačno odbaci mit o famoznoj "G" tački - jer ona ne postoji. Ali mnogi su napisali knjige na tu temu i lepo zaradili na tome; a i mnoge žene su se osećale izbedačno što nikako ne mogu da je nađu. Takođe, dosta je bilo zaglupljivanja o vaginalnom orgazmu (kao jedinom mogućem orgazmu u "pravih" žena) i anatemisanju žena koje bez (dodatne) stimulacije klitorisa ne mogu da dožive vrhunac, pa su se i zbog toga osećale prokuženo i nepotpuno. Za taj deo priče je zaslužan gospodin Sigmund Freud koji je i sam bio sopstveni pacijent.

Ono što je muškarcima penis, to je nama ženama klitoris.

Struktura sunđerastog tkiva je identična, a broj nervnih završetaka u klitorisu je dvostruko veći u odnosu na broj nervnih završetaka koji se nalaze u glansu penisa.

Klitoris je izuzetno osetljiv organ i svaki pogrešan pokret upravo proizvodi efekat suprotan od očekivanog. Zato klitorisu treba posvetiti pažnju, pre i za vreme seksualnog odnosa. Svaka žena je posebna i svaka je fiziološki drugačija, te muškarac mora da bude fleksibilan i da prihvati (bez obzira na njegove fantazije ili predrasude) da su u seksualnoj igri moguće različite kombinacije kako bi zadovoljio ženu. Zato, međusobno razgovarajte o onome šta hoćete i šta nećete. Ne čekajte da on to sam shvati, jer neće shvatiti, dok mu ne objasnite. Ako on to što mu objasnite ne može da shvati, onda verovatno to i nije seksualni partner za vas, pa potražite drugog. Ako žena ne voli oralni seks, onda ga verovatno neće zavoleti ni sa vama, možda će samo da vas "odrađuje" s vremena na vreme. Ako ne voli analni seks, onda ga verovatno neće praktikovati ni sa vama. Što važi za žene, važi i za muškarce. Ako vam neko ne odgovara u seksu sada, još manje će vam odgovarati ubuduće.

Sve ono što sam imala prilike da pročitam do sada, o tome kako ženu zadovoljiti adekvatnom (manuelnom, genitalnom ili oralnom) stimulacijom klitorisa je uglavnom gomila gluposti i budalaština.Tu su razvijene čitave studije, elaborati, tehnike, ovo-ono, a sve je to u stvari jednostavno, samo zahteva trud i dobru volju.
  1. Ne stoji priča da treba usisavati i isisavati klitoris (ili ga grickati), služeći se pri tom usnama i primenjujući kojekakve vakuumske tehnike, jer je to iritabilno za ženu - a o nuspojavama tipa coktanja, roptanja i groktanja da i ne pričam - žene ne vole da vide svinju među svojim nogama;
  2. ne pije vodu ni ona priča, prvo masirajte lagano ceo spoljni deo vagine, pa velike, pa male usmine, pa sve tako redom, dug dan do podne, da bi posle 100 svetlosnih godina stigli do klitorisa - da bi onda krenuli da ševrdate, dža klitoris, dža stidne usne i sve tako naizmenično - ne, ne, ne;
  3. onog trenutka kada počnete da dražite klitoris, onda to radite kontinuirano, a ritam prilagodite nivou trenutnog seksualnog uzbuđenja žene - to možete da shvatite po kretanju karlice, da li je sporije ili je brže, kao i po dimenzijama klitorisa koji se uvećava kako seksualno uzbuđenje raste;
  4. i ne "skrećite sa puta" dok žena ne svrši, ako se zadržavate samo na klitorisu;
  5. ako pređete na penetraciju i dalje je potrebno da ženi dodirujete klitoris; međutim, muškarci često nisu sposobni da obavljaju dve radnje istovremeno ili pak počinju previše jako da pritiskaju klitoris, a to je onda bolno za ženu;
  6. zato žene ne treba da se stide, već treba da "uzmu stvari u svoje ruke" i da nastave da draže same sebe tokom penetracije i zadovoljstvo neće izostati.
Sve navedeno je bitno, jer žene umeju da izbegavaju seks kada su svesne da ih partner neće zadovoljiti tokom seksualnog čina i dovesti ih do orgazma, pa se tako samo gomilaju (međusobne) seksualne frustracije. Orgazam nikad, ali nikad ne treba (od)glumiti. To je tako jadno i poražavajuće za ženu. I onda toj glumi nema kraja. Kad počnete da lažete, lagaćete samo sebe, a od toga dugoročno posmatrano nemate ništa dobro.

Da bi "upotreba" klitorisa zaista bila Jack Pot za svaku ženu, žene su prve koje treba da se (samo)spoznaju i da odbace mitove o sopstvenoj seksualnosti, da se ne bi vazda osećale nezadovolj(e)ne i frustrirane.

Prema tome, istražujte, istražujte, istražujte same sebe, a i međusobno se istražujte. Ne zaboravite ljubljenje, jer odatle sve počinje, a ko se loše ljubi i ne obećava mnogo ... maratonske predigre nisu dobrodošle, ali bez dobre predigre nema ništa... i muškarci, budite izdržljivi, jer žene ne mogu da svrše za nekoliko minuta... i žene, samozadovoljavajte se, jer kada vi poznajete reakcije svoga tela, biće vam jednostavno da muškarcu prenesete šta vas uzbuđuje i šta vas ne uzbuđuje.

11 comments:

  1. E, da. S'obzirom da sam u braku - volim seks i rado ga se secam.

    ReplyDelete
  2. Zanimljivo. Mada, ova konstatacija više zvuči kao da si se zamonašio.

    ReplyDelete
  3. ¦D (за досадашње коментаре)

    Не знам шта бих рекао пошто до сада нисам имао искуства овог типа, али ми све ово звучи изузетно интересантно јер сам на неким местима прочитао управо оно што ти, Зверко, наводиш као потпуну неистину... Помало сам збуњен, али добро, ваљда ћу умети да са партнерком отворено разговарам како би и сексуална веза била успешна...

    Пало ми је на памет док сам читао да си ономад, кад сам се појавио овде, рекла да треба да пазиш како делујеш на младе људе (нешто друго си рекла, али сам новонаучену реч заборавио - нисам је ни научио изгледа - реч је била опскурно и колико сам сконтао на основу Вокабулар.орг значи нешто као неодређено, мистично...) и морам рећи да сам на основу претходна три-четири поста (неке нисам коментарисао) за сада задовољан како то изгледа. У ствари, твој блог нас учи неким животним лекцијама и то је јако добро за људе попут мене који не познају све баш тако добро :)

    ReplyDelete
  4. Prva stvar koja mi je pala na pamet kada sam pročitala tvoj komentar je da, koliko vidim, mlađe generacije su daleko otvorenije kada se povede pitanje koje ima veze sa seksom i seksualnošću. Ja mislim da je to odličan pomak u mentalnim sklopovima ljudi, jer se "širimo" i bežimo iz patrijarhalnog stereotipa. Definitivno, bez dobre komunikacije nema ničega. Kao što nema ničega ni bez međusobnog poverenja i uvažavanja.

    Opskurno je i mračno, maglovito, nejasno, neodređeno, prikriveno, itd.

    Sad, moje pisanije je kako ko shvati. Meni je drago što doprinosim. Nekada se to ljudima dopada, nekada ne, ali tako je to i u životu.

    Ono što mogu da ti kažem je da neke priče "prepakujem", ali im ne menjam suštinu. To sve iz razloga što moram da povedem računa o privatnosti drugih ljudi. Sve su zasnovane na stvarnim događajima. Što se tiče ličnih događaja, tu nisam štedela sebe. Da ne tupim više. Ti pogledaj sledeći post koji trenutno pišem, a za neko vreme ću i da ga okačim. Možda ćete zanimati. :-)

    ReplyDelete
  5. Са задовољством... И само да кажем да можда нисам баш типичан "примерак" генерације, али то је ваљда и добро... Мада можда није за оне типичне :)

    Ето, Вокабулар.орг је опет био у праву. Изгледа после свега да реч ипак није била безобразна :D

    А што се тиче писања, види се да има те посебне емоције доживљеног. Не знам тачно како ово звучи пошто нисам скроз трезан и слушам болесну музику (тренутно нешто што сам сам реповао) али већ видиш шта сам хтео да кажем :)

    ReplyDelete
  6. Nikako da privedem post kraju. :-) To ti je obično tako kad rešiš, e baš ću sad da uradim to i to, i onda krenu da zvone telefoni. :-) Meni se baš sviđa što nisi "tipičan" primerak. :-) Nego, da te ne ometam dok polutrezan repuješ. ;-) Što sam fina, ni jednom nisam opsovala. ;-P

    ReplyDelete
  7. Zanimljiva tema, nema šta! Meni sve ovo izgleda kao kad gledam neku utakmicu, a posle na netu čitam komentare i vesti na raznim sajtovima, da vidim šta će ko da kaže o onome što već znam. Htedoh reći, poznat teren! Ne znam samo kako da shvatim onaj podatak o broju ljudi koji ne znaju šta je ili gde je klitoris? Prosto mi je neverovatno da je to tako. Ne kažem da nije, ali je meni jednostavno nezamislivo da neko to ne zna ili da ne obraća pažnju na svoju partnerku, njene želje, njen užitak i na kraju, njen orgazam!
    I...nije baš da ne pali ništa od onog što si navela kao pogrešno!

    ReplyDelete
  8. Ipak je dobro čuti da je za nekog, kao što si ti ovo već viđeno i savladano "gradivo". :-) A što se tiče toga, šta koju ženu uzbuđuje, slažem se da je to individualno.

    ReplyDelete
  9. Muuuuuuuuu! Ma ja sam jebač i po, šta ima meni neka frustrirana i nedojebana tetka da priča o klitorisu! Ili, što sam pokupio prisluškujući jednu svađu na autobuskoj između dvoje sredovečnih ljudi koji se međusobno ne poznaju - Ti ili nisi dovoljno bivena ili dovoljno jebena! Ovo mi se posebno svidelo. Šalu na stranu, iskren ženski savet je uvek dobrodošao i korisniji od svih (malobrojnih) priča između muškaraca o seksu, posebno što te priče često, ako i postoje, više liče na sastanak lovačkog društva Boško Buha, nego na iskrenu razmenu iskustava. Odličan i sveobuhvatan tekst, sa dozom humora, neophodnom za svarivanje ove teške teme.

    ReplyDelete
  10. Welcome back, Mr Soze! :-) Pa da, tako je to u Srba junaka = "prvo močuga, pa onda kita". Eto, drago mi je da pročitam jedan ovako osvežavajući i iskren komentar, koji ne goji, od muškarca mlađe dobi (mislim od ove tetke ovde:-))))))

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...