Tuesday 16 November 2010

Genius Saeculi

1989. godine sam bila na njihovom koncertu (mislim da je ta godina u pitanju). Tada su mi bili šik, le freak totalni, u čarapama na haltere, našminkani, nakićeni, itd. Ipak sam bila mlada i zelena, i nisam još uvek kontala svet oko sebe. U narednim godinama, počela sam da razmišljam, da povezujem, da shvatam... i tako... to se nije promenilo... a i nije mi bolje zbog toga. Pesma je vrlo aktuelna i biće. Pozdravljam sve koji su rođeni 1974. godine, kao i sve koji se osećaju kao u pesmi, bez obzira na godine.




P. S. Ko mi je kriv kada nisam bila sponzoruša i propustila idealnu lukrativnu generacijsku priliku koja je pripadala vaginama rođenim 70-ih g. XX v.

7 comments:

  1. Rokaš zveri! Zemljaci su mi let3. :)

    ReplyDelete
  2. Rokam, baby. Nije što su ti zemljaci, ali vrhunski su bili i ostali.

    ReplyDelete
  3. Zverko,ako dozvoljavaš offTopic,po meni Let 3 vrhunski samo tada (1. LP,legendaran).Kasnije,parafraza naslova njihovih ploča ''Živi q..c/p...a''!Za mene,isuviše drugih (nebitnih) stvari u odnosu na muziku samu (da ne nabrajam,znaš i sama sve akcije njihove...).Ono,nije mi jasno,deklarisati se kao muzičar,a kod njih muzika (im) najmanje bitna.
    Nije mi namera da suočavamo ukuse (jalov posao),samo moje mišljenje o Let 3 fenomenu,a ponavljam da je 1.LP na spisku najboljih na ovim prostorima ikad.
    Pozdrav. :)

    ReplyDelete
  4. @sunday, što da ne dozvoljavam?! Uostalom, nemam ja šta da dozvoljavam ili da ne dozvoljavam. To je tvoje mišljenje. Nisam ja nikada bila napaljena na Let 3, prosto pojavili su se sa pravom stvari u pravom trenutku. Ima, ima dosta reciklaže u daljem njihovom radu i angažovali su se na različite načine, to stoji. Nego, znaš šta, daj bre, imaš ti dosta afiniteta za muziku, mislim da ima tu materijala i za neko pisanje na tu temu. Znam, dosadila sam svima, ali ne napušta me ta ideja da je pisati o onome što te zanima i na bilo koji način pokreće - skroz super stvar. :)

    ReplyDelete
  5. Mislio sam ako dozvoljavaš da ofTopičarim (:D) na tvom blogu.Kako misliš da si dosadila,tako što podstičeš druge da pišu,ili svojim pisanjem?Ako je u pitanju ovo drugo,grešiš.Napisao sam ti u prvom comm. da sam te otkrio preko ''abraxas365...'' (mogu da se pronađu zanimljivi muzika&filmovi),i jedino vaša 2 bloga redovno pratim.Tako da,što se mene tiče,samo gruvaj.
    Pisati o muzici,ili nekoj drugoj vrsti umetnosti (bezvezni pojam),ne znam,mišljenja sam da je to za slušanje,gledanje,...,ne za pisanje.

    ReplyDelete
  6. @sunday, mislila sam da druge podstaknem da pišu. A što se tiče mene, koga zanima čita, a koga ne zanima ne čita. :) Okay, muzika i jeste za slušanje, kao što je slikarstvo za gledanje, knjige za čitanje, itd. Interpretacije mogu biti korisne, ali kako kome. Meni je uživanje da čitam knjigu, a ne da pišem o njoj, da gledam film, a ne da pišem o njemu itd. Mada, oni koji se bave uspešno recenzijama imaju i šta da ponude. :)

    ReplyDelete
  7. Али кад сам прочитао да су издали албум "Нечувено" xD

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...