Thursday 18 March 2010

Ma šta 7, dosta je 3 dana!!!

10:05 Stenica se opet javlja. Hvala vam svima koliko vas ima na podršci. Puno, puno mi znači. Sad sam pročitala onaj moj jučerašnji post, uf, grozan je, toliko je to sve sumorno. A vama, hvala što ste u tome učestvovali. Ja ne volim kada me hvataju takve faze, sati, ali ima i toga, da se ne lažemo. Znači, prošlo je prvih 48 sati (ali nije svadba ;-P) i sad lagano "grickam" treći dan. Ex-smokeri, kojih ovde ima :-)), a koji su "ponavljači" bili u ovom procesu, i sami znaju da je svaki put drugačije. Nemam pojma koliko puta sam ostavljala cigarete. Sećam se prvog puta. To je bilo ono klasično korišćenje prilike, šibicarska varijanta. To je bio kraj 1999. godine, vreme kada je harao gadni grip. Ko ga je zakačio, seća se. Ja sam tada bukvalno puzala po kući, jer nisam imala snage da hodam i pila veštačke supe i to mi je bila hrana. Znači, zaista gadno kada se čovek oseća totalno bespomoćno. E, normalno tada nisam pušila, a ni 3 godine nakon toga. Posle sam pronašla jedan od najnerazumnijih mogućih razloga. Pušila sa koleginicama i kolegama na poslu. Kasnije je bilo nekih pokušaja (otprilike jednom godišnje) koji su se okončavali posle mesec, do 3 meseca. Pa, istina je, nemam baš dobre reference, ali... to nije razlog da ovoga puta ne bude drugačije. :-))

21:12 Pošto sam se sita nakomentarisala kod koleginica i kolega blogera, da vam kažem da me 'vata ono moje prirodno ludilo, koje u stvari volim kod sebe i koje je zasnovano na ničim izazvanom optimizmu i vrcavom humoru (bar ja mislim da je vrcav, a i ja moram svog konja da hvalim :-)))))) Pošto ste me banovali, ja se sada plašim da spomene i "C" od cigareta, a vi nemojte da me progutate što sam pomenula i da me nabijete na kolac u sledećem komentaru; ili me nabijte, kako hoćete. Došla sam danas u iskušenje. A znate zašto? Zato što su mi bile pod nosom. I da vam priznam nešto. Pomislila sam da kad me niko ne vidi da maznem jednu cigaretu iz paklice, da je sakrijem i onda je odnesem i popušim kući kad to niko ne vidi. Šta kažete na ovo? Znači, vrhunski idiotizam i ponašanje na nivou skromnih mentalnih kapaciteta. Ali, dobro, šta da radim, grešna sam skroz. Odolela sam iskušenju. :-))

21:26 Jeste da nemam para, pa samim tim ni za bacanje (ko mi kriv kad ne umem da se "snađem"), ali rešila sam bila da je podsticajno da sebe počastim jednim jeftinim ručkom u Taze-u, jer sam toliko već uštedela od nepušenja, te sam to i uradila. :-) Posle sam sebe prošetala i nakon šetnje se gušterisala na klupi u parku između Starog i Novog dvora, i čitala tekst koji je pisan kao potpuno nekonvencionalni pozorišni komad Bolest ili moderne žene (saznala sam da spada u lezbejsku lektiru) od Elfride Jelinek. U predgovoru Jelinekova za sebe kaže: "Ja takoreći udaram sekirom u samo središte, da tamo gde moje figure stanu ni trava više ne raste." Ja sam na samom početku izučavanja njenog književnog opusa. Uzela sam i knjigu Pijanistica, dok mogu da se nadam da će bar jedan od sledećih naslova: Naslada, Ljubavnice, Izgnanici, biti dostupan prilikom moje naredne posete Biblioteci grada. Takođe, Narodna biblioteka Srbije ima jednu sekciju na sajtu gde se može pronaći arhiva knjiga dana koja seže 6 godina unazad, a gde ima zanimljivih naslova koji mogu da vam posluže kao inspiracija šta da čitate ili za neku dalju inspiraciju.

8 comments:

  1. A zasto ti uopste nesto brojis dane?
    Pa se nesto smaras i planiras...
    Ostavljas pusenje a stalno mislis o cigaretama...
    Jednostavno se okreni necem drugom.

    ReplyDelete
  2. Ova primedba ti je na mestu. :-)) U stvari, i ne razmišljam toliko (a toliko nema mernu jedinicu :-P) o cigaretama. Ali, pitaju me ljudi, pa moram da im odgovorim. :-)) Šalim se. Prihvatam tvoj savet. :-))

    ReplyDelete
  3. Ma možeš ti to. Izlazi napolje, kad god imaš vremena i diši punim plućima. U međuvremenu, pa rekao ti je pparadiso, smisli nešto drugo.

    ReplyDelete
  4. Све сами оптимисти ;-) Шалим се, наравно:-)

    Немам искуство конкретно са тим, али знам да треба чак и помисао на нешто што желиш да избациш из живота сасећи у корену. То је углавном pparadiso рекао, да се не понављам.

    И мислим да то важи апсолутно за све непожељне ствари (или особе;-)), не мисли на то (или на њих;-)).

    А не сумњам да ћеш наћи нешто друго чему ћеш се окренути, а да то не буде нека друга зависност...

    Истрај!
    Поздрав за тебе :-)

    ReplyDelete
  5. @Amarilis, 'ajmo, napred, navijači. Ma, mogu ja to, nego šta. :-)) Sve je g-din Rajski lepo rekao, nema tu šta da se doda.

    ReplyDelete
  6. @mergrey, i jopet sve reče čika Rajski, pa da se ni ja ne ponovljam; hoću trudiću se; ova ti je dobra, hahahaha, da se okrenem nečem drugom, a da to ne bude zavisnost; zamisli javim se za mesec dana i kažem kako sad uspešno ljuštim po flajku svaki dan; to bi baš bio uspeh. :-)))))))))))))) zezam se, došlo mi malo; stvarno, hvala ti na podršci; i ja tebe pozdravljam :-)

    ReplyDelete
  7. Pa,jesi li uspela da prestaneš? Ja sam imao temperaturu dve nedelje, nesanicu mesec dana, izašao mi neki osip, kad sam raskidao sa cigarama.

    ReplyDelete
  8. Pa, prolazim kroz razne krizne faze, mislim na cigarete i tako to. Ali, znaš šta, najveća frka je bilo to neko prvo ostavljanje duvana. Tada sam imala noćne more, sanjala kako pušim, budila se noću, nadrkana, ma kao totalni kreten sam se osećala. Borim se i dalje, a šta će sve da ispadne, ćemo da vidimo. :-)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...