Sunday 31 October 2010

Romantično veče

Došao je trenutak da ženka si privede nešto. Mora da se stvori odgovarajući ambijent, je l' tako? :)

Pre toga da raščistimo nešto, odnosno da definišimo da li ste romantični ili ste praktični. Dakle, ne zamišljate da je romantično večerati u Mc Donaldsu; zamišljate da je dobro što su vas upoznali preko "preporuke"; net ne koristite samo za gledanje pornografskih snimaka; ubeđeni ste da ćete sa svakim koga upoznate da živite happily ever after... Odlično, u vama čuči skriveni romantik. Treba ga izvući na površinu.


Dakle, Ona će se pobrinuti da vama ugodno protekne veče, a boga mi i noć u toplini njenog doma i još ponečega (normalno, bez kamina, jer toga ima samo u filmovima). Ranom zorom krenuće da obigrava prodavnice, pijace, ne bi li pribavila sve afrodizijačke komponente, što kaže, da vas ne izmaleriše u ključnom trenutku. Zatim će čitavo prepodne da se pretvori u šerpe, varjače i začine.

Drugi deo dana će podeliti na dva dela. U prvom delu će se satrti od dirinčenja i napraviće veliko spremanje, da svaka sitnica bude na svom mestu, da ni mikron prašine ne štrči iz uglova. Ima da padne na nos i s nogu, samo da vama bude lepo. A i njoj će onda biti lepo, jer je vama lepo. Mučenički korektno.


Kada sve završi ostaće joj još toliko vremena koje će brzinski posvetiti sopstvenom timarenju, ne bi li sve bilo perfektno na njoj. Ono što nije izdepilirano, biće izbrijano ili skinuto kremom za depilaciju, da ne štrči ni jedna malja. Na njoj će od dlaka ostati samo kosa, obrve, trepavice i frizurica na Venerinom bregu. Ličiće na očerupanu kokošku, ali to je vredno žrtve za posebnog muškarca. Izpedikiraće se i namazati ispucale pete, izmanikiraće se i iseći zanoktice, obojiće nokte, čistiće zubnim koncem zube do krvi, da ne promakne kakav neugodan vonj iz desni. Zatim će nervozno isprobavati garderobu i činiće joj se da joj baš ništa ne stoji. Ipak, setiće se male crne haljine, tu ne mož' da se promaši, i cipelica na štiklicu. Modni klasik. Zatim će staviti laganu šminku, jer piše da muškarci ne vole napadnu, to ih asocira na lake žene, a to nije cilj samo po sebi.

Pošto je sebe izaranžirala, pobrinuće se da pripravi i atmosferu kao iz priručnika. Da budu prigušena svetla, drhtavo svetlo sveća, burner sa eteričnim seksualno stimulativnim uljima, kristalne čaše što čuva ih za ovakve prilike, dekorativne činije i tanjiri što pripadaju porodičnoj tradiciji, lagana muzikica za sečenje vena i arterija...


Svo to vreme dok je ona okrenula ceo svoj svet naglavačke, on je manje-više prdeo u svojoj kući sa daljinskim u ruci, i pošto je veliki sportista, gledao je fudbal na malome ekranu, što je ipak najvažnija stvar za svakog pravog mužjaka. Spremio se za 10-ak minuta, brijanje je preskočio, plaknuo se tek da se ne izbruka, promenio gaće koje je nosio nedelju dana, zamolio kevu da mu prepegla košulju i farmerke, uleteo u njih,  uzeo 200 gr kafe iz kredenca i uputio se ka njoj.

Ding-dong

Njoj srce udara brže, sva je usplahirena. Stiže On. Baca pogleda na ogledalo, popravlja frizuru, uvlači stomak, ispravlja telo i "staloženo" ide ka ulaznim vratima. Sva nasmejana otvara vrata. Na vratima stoji On i njegova gospođa mama. Malo joj se zaledio osmeh, no, uspešno prikriva neprijatno iznenađenje. Pa, zašto bi joj smetala možda buduća svekrva. Inače, vrlo draga i posesivna žena. Posve nenametljiva, sa istančanim osećajem za mesto i vreme na kome treba da se nalazi.


- Paaaaaaa, maco, baš si me, ali baš si me iznenadio. U stvari, g-đo Freak, milo mi je što i Vas vidim. Izvol'te, samo uđite. Pa niste trebali da se toliko trošite sa poklonom.

- Jao, sine, što ti je lepa ova devojka. Kao lutka si, srećo. Baš moj sin ume da izabere. Malo ti je mračno ovde, da upalimo svetla? A i mnogo ti miriše soba, da otvorimo prozore? Kakve su ti ovo čaše? Kakva ti je ovo muzika? Što nisi postavila ovu hranu na sto? Nećemo valjda da jedemo prstima na klupskom stočiću?

- Taman posla...


kraj - verzija 1: I živeli su srećno, idlično i harmonično u troje do kraja života, ko zna čijeg...


kraj - verzija 2: E, slušaj, majmune, 'aj' tornjajte se i ti i mamica napolje. Vrata ili prozor? Birajte šta vam više odgovara... Te provede jedno poučno veče sama sa sobom.

27 comments:

  1. hahahahahahahahahahahaahaha :)))

    Sama je kriva, kad nije iz prve skapirala o kakvom se debilu radi. Mada, iskren da budem, ne vjerujem da je baš majku doveo kod djevojke, više mi to liči na neku metaforu. Vjerovatno je načinio nešto jednako grdo, a njoj neprijatno da kaže da je uradio baš to :)

    ReplyDelete
  2. @Miki, ala si si ismejao. Baš mi drago. :) Nego, tako ti je to u životu, prvo jebanje, pa kajanje, pa brak, pa onda kajanje, pa onda samo ono prvo u velikim količinama. Kako kome zapadne. ;) Može i da je nije poveo, ali svakako da je majka taj goropadni zaštićeni stanar u njegovoj glavi.

    ReplyDelete
  3. A gospodja mama bi to sve ionako bolje skuvala! Jer gospodja mama kad skuva pa to je prste da poližeš! Je l' tako bilo? Je l' da? Taj deo si izostavila čini mi se?

    ReplyDelete
  4. @Ivana, pa ne mogu sad da otkrivam baš sve detalje. Malo i da čitalačka mašta radi. ;) Svaka mužjačka majka, kada skuva, tu više ni prsti ne ostaju da poližeš. Tol'ko je dobro. :))

    ReplyDelete
  5. У јбт. Баш сам се сморио.

    Гласам за крај 2 :)

    ReplyDelete
  6. @ToMCee, jebote sad, pa moraš da znaš šta žene sve prolaze... :)) Mož' i ti da dodaš neki kraj, ako hoćeš, ne mora sve da bude ili-ili. ;)

    ReplyDelete
  7. Ја бих вероватно кроз прозор, кад би ми се то десило као мушкарцу. Можда погрешно резонујем јер сам јоште млад, али тако ми се чини. :)

    ReplyDelete
  8. @ToMCee, ono realno ako nije mnogo visoko, ima smisla da izletiš kroz prozor. ;) Ništa ti ne brini, biće sve, još malo sačekaj. ;)

    ReplyDelete
  9. Eh, mame su čudo, naročito majke muške dece! Nešto sam se našla tu prozvana, mada ne mogu sebe baš da zamislim u scenariju 1.

    ReplyDelete
  10. И да пустим жене да се бију xD Значи тако ми мислиш, да ће мама да поквари везу? Добро :)

    ReplyDelete
  11. @Amarilis, nemoj tako, nije ovo personalna prozivka. :) No da li možeš sebe da zamisliš u varijanti drugog scenarija, to mene zanima? ;)

    @ToMCee, ne mislim ja ništa, ja samo predočavam sve mogućnosti. ;)

    ReplyDelete
  12. Зверко, како си то рекла, мислим да не предочаваш него проричеш :D Но добро, можда те нисам тачно разумео :)

    ReplyDelete
  13. Ovaj dio sa depilacijom mi nikako ne godi. Al' bas, nikako. Nije ni cudo sto je dosao sa starom. Ko je jos cuo da se zene briju? Uzas!
    Da se ne lazemo, dlaka vazda ukras bila, organic je odavno in. I molim da se moja dobronamjerna opaska u obzir uzme ako uskoro romanticno vece namjeravas sama da organizujes.

    P.S Komsinica s drugog sprata progovara u meni...:)

    ReplyDelete
  14. @sretno dijete, dobar ti ovaj deo "dlaka vazda ukras bila, organic je odavno in." BTW, svakako, jednog lepog dana ću da se prepustim romantičnom ugođaju, samo ne znam kad. Jedino što znam da to neće izgledati kao u tekstu. :) Kad krene još cela zgrada da progovara iz tebe, šta ćeš tek onda da napišeš?! ;)

    ReplyDelete
  15. Čoveče, kakvog je ova izabrala tipa?? Taman sam htela da smislim kraj, kad ono on uvede kevu, e jebiga. Nego, od takve prve postavke ne bi se ona tu ni ovajdila. Prenapeta je ;)

    ReplyDelete
  16. Užas :) Em pala s nogu, em ništa od romantike (hoću reći sexa). I kako ne vide ranije kakvu je budalu pozvala na večeru! Treba malo da poradi na svom samopuzdanju :)

    ReplyDelete
  17. @JQ, tek je birala, mislila je da vidi da li će da mu se prepusti. Ali... promena kraja je dobrodošla. No pitala bih te za razradu? Slažeš se sa "procesom" ili ne?

    @Brano, pitanje za tebe je, kao misleću osobu, da li žene nekad zamagljeno vide samo ono što one hoće, izuzimajući racionalne pokazatelje?

    ReplyDelete
  18. Vidi, draga, ona koliko se spremala, verovatno bi doživela vrhunac možda kao domaćica godine na nekom sajmu poljoprivrede :)

    ReplyDelete
  19. @JQ, ne znam zašto baš poljoprivrede, no dobro. Verujem da svaka ženska osoba poznaje bar jednu žensku osobu koja je imala "performans" sličan ovom (da se sad manemo kraja priče), ako je ista htela da se poveri i da joj to kaže (u poverenju).

    ReplyDelete
  20. Poljoprivreda mi pala napamet, jer vredne domaćice ustaju u 5 da narane i podmire. No šalu na stranu, ono što sam htela da kažem je, nevezano za svekrivu, ipak taj ritual pripremanja gde se ona ne bi baš mnogo ovajdila, jer su ipak najbolje stvari spontane, a ko onda gleda obrve i Njenu frizuru :)

    ReplyDelete
  21. @JQ, hm, spontanost je zaniljiva kategorija. U stvari, prečesto ne verujem u spontanost, bar ne obostranu, više onostranu. ;) Inače, obično je top target isped isfrizirane tačke, kako mi kazuju iz iskustva naši sunarodnici. :)

    ReplyDelete
  22. Misliš na onu bez pesticida? Nefriziranu Nju? Nisam te najbolje razumela :) Je l ona "pčela je ukras cvijeta, a dlaka je ukras brijega" Lupam, ne zameri, poluđe :D

    ReplyDelete
  23. @JQ, neprskane se sve ređe nalaze, istina. Da baš Nju. ;) Nisam znala za ovaj stih. :)

    ReplyDelete
  24. Stih iz glave, barem drugi deo, inspirišeš me, moraću ovđe čeStije da svrćem :)

    ReplyDelete
  25. @JQ, što meni biće još draže, da te češće vidim vraže.
    Aaaaaaaaaa, što je stih, refren za poselo. :))

    ReplyDelete
  26. draga Zverčice, žene (ali i muškarci) često vide iskrivljenu sliku stvarnosti; emocije su deo naše prirode (ja sam previše emotivna, iako ti nisi stekla takav utisak :);
    ipak u ovoj tvojoj priči (mogu li je tako nazvati?), nadam se bez autobiografskih elemenata :) junakinja se ponaša onako kako se očekuje, iako na kraju, sve što je uradila, ostaje neprimećeno;
    mislim da si zagrebala po pitanju položaja žene u društvu i tome na šta je sve ona spremna da pristane ne bi li stvorila idealne uslove za savršenu vezu. I u tome je srž njenog iracionalnog ponašanja.. Možda i grešim, možda tako treba da bude (?)

    ReplyDelete
  27. Draga @Branislava, slažem se sa tobom. Često se vidi preslika u drugome, po sopstvenom liku, zaljubljivanje i idealizacija. Nekada je i to neophodno, iako je otrežnjivanje bolno. U izvesnim delovima postoje autobiografski elementi (više kao razrada nekih poteza), ali celina, svakako nije takva. Priča jeste vrlo uprošćena, stilski nikakva i na nivou časopisa, ali da, to jeste jedna vrsta, grubo rečeno, izrugivanja, jer imam prilike da primetim da je i ovakav šablon u ponašanju žena, sa varijacijama na temu, čest. Dakle, daleko od toga da grešiš. Čak naprotiv, tvoj komentar je poentirao. :)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...