Sunday 11 October 2009

Haj'mo u Beč da se bečimo! ☺

Ljudi, vreme je da se počne sa štednjom i da se ode do Beča u Spaziergang na proleće.

Ko nije izvadio novu sošku, mislim da je kranje vreme i za to, s obzirom na ekspeditivnost i efikasnost naše policije. U međuvremenu valja nama (koji imamo samo srpski pasoš) da držimo fige za Beli šengen.

Po(m)učena vešću sa sajta B92 Flaj Niki: Karte za Beograd-Beč otišla sam na sajt aviokompanije Fly Niki da proverim da li je to stvarno tako.

Moram priznati da sam se prijatno iznenadila kada sam videla da jeste. Naime, ovo su očigledno promotivne cene i treba ih iskoristiti. Nema nikakvih skrivenih troškova i nema dodatnih troškova za rezervacije i sl. Dakle OW ticket je 29 EUR, odnosno RW ticket je 58 EUR (29*2). Sve to može da se plati jednom od 3 platne kartice – MasterCard, Visa ili Diners Club.


Takođe, iz Beograda će moći da se leti i do 7 gradova u Nemačkoj (gde je moj favorit Berlin, a i od Minhena nisam mnogo videla pre 20 godina), kao i do Ciriha.

Onda me je zainteresovalo da vidim kakve su cene hostela po Beču, jer smo mi ipak low budget putnici, a tamo nije ni malo jeftino.

Evo prve lokacije Cheap Hostels in Vienna - zgodan sajt sa iscrpnim opisima, a gde imate mišljenja ljudi koji su već odsedali u hostelima; pretraživač za upit je odlično urađen. Još informacija možete naći na lokaciji Hostels in Vienna

Ono o čemu treba da vodite računa je da kada pogledate opis hostela, proverite da li vaš smeštaj uključuje njihovu posteljinu (Linen included), da je ne bi teglili iz BG-a. Koliko vidim posteljina je uglavnom svuda uključena u cenu, a peškire nosite sa sobom da ne bi plaćali njihovo iznajmljivanje, ukoliko takva opcija postoji. Takođe, mislim da ni lokacija nije za zanemarivanje. Ili, ukoliko i nije baš u centru, da je dobro povezana sa javnim prevozom i da nije na kraju sveta. Na prvi pogled, a u proseku, krevet u sobi sa 3-6 kreveta košta između 16-20 EUR dnevno. Jeftinije varijante podrazumevaju oko 10 kreveta u sobi, i to košta oko 12 EUR dnevno.

Za pravljenja itinerera gde i šta videti u Beču i sl., preporučujem:
Evo vama jedne stare pesme...



To vam je dobar intro, ukoliko prihvatite mogućnost da vaš put ne bude isključivo npr. romantičnog karaktera, tj. ako se kojim slučajem odlučite da posetite Mauthausen.


Dobrovoljci prijavljujte se, pa da se organizujemo za putovanje.

0 komentar/a:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...