Wednesday 27 October 2010

Kako da nikad ne dobijete...

Uvidela sam da sam premalo pažnje posvetila muškarcima. Zato se u ovom postu bavimo svim onim karakteristikama, činiocima i faktorima koji u muškom ponašanju i pristupu mogu da dovedu do toga da će isti drkati do kraja života uz web kameru ispred računara ili pak to isto, ali offline, uz duplerice od pre 30 godina.

Dakle, kao što sam već pomenula u prepisci sa dragim kolegom ToMCoom (a na koga ideološki uticaj vrši takođe meni drag kolega Milko), da se izađe na ulicu i da se startuju ribe bez blama. Tu nema mesta onoj spiki: "A šta ako me riba odbije?!" Jaka stvar. Prelazite na sledeću. Za boga miloga, to je samo startovanje i ništa više. I kao što rekoh, svaka 15-ta riba u proseku će da pristane da se upozna sa vama. Što više vežbe, to više samopouzdanja. Cilj je da se dobro zabavite.

E, sad, pre nego li se upustite u avanturu upoznavanja, imajte u vidu da ne treba da idete zapušteni, štrokavi i neuredni, jer to je tako nesexy. Treba da se obrijete, operete zube (žvake koje osvežavaju dah su dobre, ali nedovoljne), istuširate (da ne bi češali jaja kada vas zasvrbe), da pljusnete malo cologne-a na sebe. Odavanje utiska urednosti je neophodno. Obucite nešto što je čisto i po mogućstvu ispeglano. Ne mora biti po poslednjoj modi, a i ne treba. Pratite svoj stil. Naravno, ako imate stila. Ako nemate, onda ćete da izađete u odrpanim farmerkama, trenerci, obući koja ili je poluraspadnuta ili prljava ili neodgovarajuća uz garderobu i sl. Da li vama izgledaju privlačno muškarci koji izgledaju kao klošari?

Pretpostavka je da ste uspeli da ustartujete ribu (tu neku n-tu koja vam je zapala za oko), da umete da vodite nekakvu konverzaciju koja se najlakše odvija tako što ćete da se nadovezujete na odgovore koje vam ona daje. I zapamtite, smisao za humor je zakon. Nijedna riba ne voli da vidi istraumiranog seronju koji se plaši da li sme ili ne sme nešto da pita i/ili kaže, jer se zenta kako će ona da odreaguje. Ubrzo će brisati patos sa vama. No, dobro, ako to želite, i to je okay. Zato, zabavljajte se, flertujte.


Gledajte da ne postavljate pitanja koja su neodređena i nedorečena, tipa: "A šta bi ti želela da radimo sada?" Riba će odma' da pomisli, ma teraj se bre u 3 lepe, kad ne znaš šta hoćeš. Nego, fino, pod ruku, i odma' je odvedite do vašeg omiljenog (to usput izmislite - koji je) kafića.

Nemojte da budete jadnik i da delite račun za piće. Sada ulažete. Platite i svoje i njeno piće. Nemojte da ločete kao smuk, odnosno ako ste skloni dobroj kapljici, zaustavite se na drugoj čaši(ci) nečega ili drugoj flajki piva. Nije nužno da pijete ceđeni đus (meni je taj health demand drink oduvek bio fuj), da bi se videlo da ste anti-alcoholic, ako to već zaista niste.

I nemojte odma' da joj hvalite sise, dupe, noge i sl., jer to žene ne vole. Bar ne na prvu loptu. ;) Jedan kulturan kompliment je sasvim dovoljan. Sve preko toga je jeftino "vaćaranje" i dobijate negativne poene. Takođe nikoga ne zanimaju priče o vašem (ne)srećnom detinjstvu, (prohujaloj) mladosti, pogotovo o bivšim ribama (koje su vas izjebale kao konja) i sl. Nego, laganije teme za početak. Za probleme ima uvek vremena. :)

Ne ponašajte se kao cirkuzant, niti pak teatralno zavodnički. I to je odbojno. Isto tako nemojte da šenite i da čekate da vas riba pogladi kao kera po glavi. Zbog šenjenja nećete dobiti ribicu. Hoću reći, imajte self-respect. To se vrednuje.

Prvi put (ne u životu) ste izašli sa nekom ribom, that's enough. Još uvek ne znate šta hoćete. Možda i znate. Ako joj uzmete broj telefona, ne tražite odobrenje da se javite, ali se javite. U svakom slučaju, svaka pretencioznost je jedinica kao vrata. Ne forsirajte odvlačenje u krevet, ali i ne pričajte odmah o tome kako ste vi porodičan čovek, brak, deca, ovo-ono. Tek ste počeli da se upoznajete. Možda se više nikada u životu nećete ni sresti.

Bitno je da ste se zabavili, da vam je bilo prijatno i da gradite self-esteem.

P. S. Jednog dana kada budete otezali papke, jedino što će vam prolaziti kroz glavu su sve one žene koje niste mogli da imate. ;) Kod žena je suprotno, svi oni muškarci koje su mogle da imaju, a odbile su ih. ;)

30 comments:

  1. kakav priručnik...:))To je za prvu fazu, ajd' sad i za drugu :))

    ReplyDelete
  2. Aplaudiram, Zverko! Čak imam neke drugare kojima ću da prosledim tvoj tekst, možda iz njega nešto nauče.
    I slika je...vrlo umetička.

    ReplyDelete
  3. @Moj tzv. život, pa je l' nije to lepo od mene? A da me hvališ, kritkiješ, dopuniš? ;) Čekaj, polako, kompletan priručnik već ima neku svoju Cenu. :))

    @Kajzeru, druže moj, kad ti kažeš da valja, onda valja. :) Budi ljubazan, da preneseš reakcije pajtosa, naročito za fotografiju, baš me zanima da čujem. :)

    ReplyDelete
  4. Ehh Zverko, Zverko..

    Prije svega, ToMCaa je izuzetno nadaren, nema potrebe da se na njega utiče ideološki ;)

    Dalje, malo si me sad i istripovala-čim daješ ovako elementarne savjete (a znam da ti ne daješ savjete bez prijeke potrebe) to znači da postoji znatan broj pripadnika moga roda koji blage veze o životu nema. Uhh..

    Slažem se sa tvojim preporukama. I da dodam-žene vole muškarce koji umiju da ih nasmiju (reče jednom pametno i duh iz Aladinove lampe). Nisam vjerovao koliko je humor tu bitan, ali stvarno jeste. Em nasmijete ženu (svi vole da se smiju, ko bi da plače), em pokazujete visprenost, inteligenciju, šarm, elokvenciju..ma svašta nešto. To vam je druga polovina (prva je dopadljiv fizički izgled), i, na sreću, mnogim ženama i važnija.

    ReplyDelete
  5. @Milko, baš zato što je dečko nadaren, treba ga malo "pogurati".

    Šta sam te istripovala, pa muški stvarno nemaju pojma kako da muvaju ribe. Ako misliš da je ovo samo za tinejdžere, grdno se varaš. Što su stariji i kita više mlitavi, to su i strahovi veći.

    Upravo si dodao ono u čemu se oboje slažemo. Pa, normalno da niko ne voli da vidi nekog tutumraka, smarača. Lepo od tebe što si 'vako nahvalio ženski rod, što kaže, ko mene da si opisao u kratkim crtama. Idem sad da poradim na na telu i outfitu, možda se i dopadnem nekom mužjaku. :))

    ReplyDelete
  6. Даклем, скидам асиметричне делове зулуфа и сву осталу непотребну фацијалну косу и крећем у акцију. Није да нисам знао све ово, само ми је било мрско ваљда... Али пошто је поента да не завршим дркајући до краја живота уз веб-камеру, ред би био да се мало и средим.

    Ево да дам ја пар савета:
    1) елоквенција се стиче непрестаном вежбом, што је мени поприлична фрка јер сам слабо у усменом контакту са људима (демн!)
    2) смисао за хумор се не стиче и код сваког од нас се разликује и то је оно што може да сјебе ситуацију тотално, а мислим да помало зависи и од способности да се одређена врста хумора схвати на прави начин
    3) приче о породици (тј. формирању исте) умеју да поентирају код неких особа, али то не користите уколико нисте 100% сигурни да је баш то оно што желите (а ако сте као ја, не желите да причате о томе, верујте ми)
    4) самопоуздање се стиче такође вежбом (демн!)

    Дакле ред, рад и дисциплина. Ред по коме идете можете сами одабрати, на свакој треба да се поради помало, и никако не остављати посао на пола недовршен ;)

    Е сад кад сам лепо саветовао све, још ја да кренем да примењујем исте савете...

    Хвала, Звери, скренула си ми пажњу на аутосјебавање које спроводим са собом.

    Е, нешто сам размишљао ових дана, кад се примењује и кад престаје да се примењује она народна "од пробирача нема јебача"?

    ReplyDelete
  7. @ToMCee, ne mislim da je neobična frizura minus. No, to opet zavisi od ukusa. Ja nikad nisam volela neke tipove zalizane pod konac. Odma' takvog vidim kao bolesno pedantnog. A takvi traže kućne pomoćnice da ih servisiraju, čim tu uslugu više ne dobijaju od mame.

    Odlična ti je retrospektiva saveta. Međutim, naglasak je na tome da vežbaš spiku sa ženama. Nema veze gde, nema veze kakve su, gradski prevoz, pekara, prodavnica i sl. Za početak. I što kažeš, ako si krenuo sa muvanjem, ne ostavljaj priču na pola, da je drugi doradi. :)

    Probirači nikad ne budu jebači, to je moje mišljenje. No, to opet ne znači da bukvalno treba zaskakati svaku, ali ako ni jedna nije "kako treba", onda tom nekom nešto debelo nedostaje.

    Naravno, sve treba shvatiti kao dobru zabavu, jer put je "trnovit". To ti je kao da kreneš da zavlačiš ruku u WC šolju za zgoditak, ali kasnije sve krene nekim svojim tokom. :) Srećno!

    ReplyDelete
  8. Kol'kačka piČka!!! Kako ste samo vulgarni! Vi ne drkate, nego se samozadovoljavate :) Pred kompjuterskim ekranima i onda delete history sa ekrana :D Nego, zverJe,pored divnog sistematsko razglabanog teksta, baš sam nešto razmišljala, evo, npr. sve to stoji što si rekla. Sad ću malo fil. Činjenica jeste da muškarci žele da zadive žene, ali MOLIM VAS, zadivljujte ih samo ono u čemu one nisu dobre, npr. vožnja skejtborda, ili majstorisanje po kući, popravljanje izduvane gume. To je prva stvar. Druga stvar je, NE OČEKUJTE da vam se ONE dive. Jedina osoba kojoj se mogu diviti jeste moja majka i ona je ženskog roda. Treće, da zaštitite svoju dragu u svakom momentu. Četvrto, ne pokušavajte da budete ono što niste i ne IMITIRAJTE druge muškarce. I peto, nemojte lako da se date, niste KURVA MUŠKA :)
    Sry na volkačkom komentaru, ali nek se obrazuju naši muškići. Svima pusa :*

    ReplyDelete
  9. Звери, да сам ти, за моју фризуру бих вероватно пре рекао да је неуредна него да је необична =) Знам по томе како ме рођена сестра посматра...
    Свиђа ми се твој начин изражавања :D

    Џеј-кју, још од малена те нико не учи речи "самозадовољавање" него управо "дркање". Ништа ту није вулгарно, то је језик наш насушни :D Жену могу да задивим скилом за NFS, то ми за сада иде од руке, мењање гуме и скејтборд ми нису баш познати. А и ја се дивим својој мајци, она одрађује све мајсторије по кући =) Ко би се још дивио мени... И немој да псујеш толико, срам те биЈо! :)

    ReplyDelete
  10. @JQ, pa ti reci da nije lepa, ko upisana. :)) Jeste, sestro, da nema tih delete-ova i onih tajnih pretraga da ti "kolačiće" ne pamti, šta bi im se žemske nagledale koječega. :)) Sve si ti to dobro napisala. Nego, kod prve stvari, znaš koliko bi samo još moglo da se pridoda. Prvo i prvo, da nauče kaput da pridržavaju, jer teži je od vagine, ne mora odma' da se doćapavaju mete. To nije erotično. :) Kod druge stvari, malda digresija, što je mužjak gluplji, i što ga ona više kuje u zvezede, to njemu lepše. Dokazano. Što bi babe rekle, raste mu "ponos". :) Ovo treće, šta da ti kažem, nigde sestro junaka, znaš i sama. Ostaneš sama na livadi, kad treba da te zaštiti. Ti pogledaš gde je, a on se onako malečak sakrio pod svoje majke skute. :)) Četvrto, možda nekad i da odglume, čisto da ti ne presedne njihovo nesavršenstvo. ;) I peto, podržavam, nije to kolektivna kobasica, pa da se deli ko po narodnim kujnama. :)) Eto tako. A da obradimo sve ovo ti i ja, pa da napravimo još jedan zajedniči post u vidu produžetka? :)

    ReplyDelete
  11. @ToMCeeeeeeeeee, ma jok, ja imam moNderna shatanja. I ja sam furala ježa na glavi do skoro. A i sad ga imam kad preraste kosica. :) Plakni se tu i tamo, čisto radi reda i ne se brineš ništa oko frizure. ;) Reci majci da dođe kod mene da pročita malo šta ja tu svašta pišem, ne valja joj što sve radi sama. Ionako niko neće da joj bude zahvalan zbog toga.

    ReplyDelete
  12. Je l' ovo 'Alien" na slici il' se za Halloween spremas?
    Btw, kad sam ka mali prvi put, rascerecenu na izlogu lokalne trafike novina, obrijanu njeznicu ugledao, od straha u skolu nisam sedam dana isao. Mislio sam da mi se Alien ukazao. U medjuvremenu su se stvari popravile. Strah je nestao...

    ReplyDelete
  13. @sretno dijete, pravo da ti kažem više bi mi leglo nešto kao "Chicks with dicks" za Halloween Party. :-P Pardon me. :) Zar su se pre 30 godina nježnice brijale?! Možda je strah nestao, al' trauma ostaje. Pusti ti to, nije to za zezanje. Znam iz iskustva. Ja sam nježnika prvi put (doduše) uživo videla u gradskom prevozu, onako mlitavog. Odma' sam se razočarala u muški rod.

    ReplyDelete
  14. Može, ja ču 2.deo da sklepam :)Kadno mi naiđe vremena...Ju, u gradskom? Da nije od Bate Životnje? :)Ja vidla od šefa mog, kupo se go šta ću mu ja..znaš kako, drkoš na javi a... ti nastavi dalje. ;)

    ReplyDelete
  15. @JQ, od neke životinje jeste bilo, kako god da okreneš. To su oni što su se šetkali u mantilima, pa ga rado pokazivali devojčicama. Pun ih je Novi Beograd bio kada sam ja bila klinka. Jednom je jednog stigao jedan komšija, pa mu pokazao ko ima "veći".

    ReplyDelete
  16. Eh, necemo sad sitnicariti za godine...:)
    Upravo radi toga moj je strah bio prirodan. Sve do tada sto sam uspio snimiti u casopisima i na filmu, bijase dlakavo, cupavo, rutavo, oku djeteta zanimljivo. Pa moje prve fanatazije su maljave ruke komsinice sa drugog sprata. Kud ces dalje...:)

    ReplyDelete
  17. @sretno dijete, nema šta, nećemo, ti si ionako u najboljim godina, nemoj da se stidiš, skoro pa da smo ispisnici. :) Što kažeš, od kada su počeli svi sve živo da briju, izgleda da zaoraše prvo po sivim moždanim ćelijama. 'Bem ti emancipaciju.

    ReplyDelete
  18. samo ti plasi ovakvim tekstovima mladez!
    broj masturbatora se posle ovih redova sigurno povecao za par procenata :)))

    btw, drazi mi je prepev pomenute izreke:
    "ko bira masturbira" :)

    ljubav sa samim sobom je ipak nenadjebiva!
    Evo i pesme posvecene levici/desnici:
    S tobom je nesto drugo

    S tobom je nesto drugo, s tobom to traje dugo,
    ja sam probao sve, ja sam prosao svud, s tobom je prava stvar...

    la la la

    ReplyDelete
  19. @arso, što si bre neki... :)

    Nego, dobar ti je ovaj stih prepevane izreke. Nećeš verovati, ali nije mi do sada pao na pamet.

    A poruka himne "velikog zavodnika" mi je tek sad jasna. :)) Otvori mi oči, čoveče! :)

    ReplyDelete
  20. Kad je on, "bačje numero uno" na ovim prostorima, shvatio da je pravo rešenje u njegovim rukama, šta onda mi slepci tu više da filozofiramo :)

    ReplyDelete
  21. ТоМЦаа мудро ћути и посматра, упија информације као сунђер и повремено се одушевљава =)

    А што се маме тиче, где смем да јој кажем, забранила би ми нет кад би видела с ким се дружим :D

    ReplyDelete
  22. @ToMCaa, dobro onda, upijaj i ne pričaj nikom ništa. :))

    ReplyDelete
  23. Ovo je super. Meni je rođeni brat demonstrirao kako je lako startovati "ribu" (bojim se da su neke bile maloletne, ali čini mi se da je i on tad bio) u Knez Mihajlovoj - samo joj priđe, odvali nešto tipa "ja bih da te poljubim" ili šta već, izgleda da je svejedno, poenta je u stavu, i za tren oka se upute ka Kališu...

    ReplyDelete
  24. @Vanja, eto nama primera iz druge ruke. :)Zamisli sad priđe meni tako neki čovek i pita me da me poljubi (a recimo da smo približnih godina). Verovatno bih ga poslala u PM. Eto, šta godine učine od osobe. :)

    ReplyDelete
  25. svaka ti je na mestu :) i pozlatila ti se... :)
    ovde cu morati da uputim svakog od sada :)
    ;)

    ReplyDelete
  26. @Drangić, hvala ti. :) Da pripremim ja neki priručnik, onako, i za ženske i za muške, pa da distribuiramo? ;)

    ReplyDelete
  27. Ja glasam za priručnik, definitvno! Ali napravi jedan i za ženski rod! Ne može da škodi. A čim ne škodi...

    ReplyDelete
  28. @Ivana, bih ja, rado, no vremenski je zahtevno. Potrebni su mi donatori, mecene, sponzori, ili kako se to danas kaže "prijatelji". :)

    ReplyDelete
  29. Sta sve nabraja a ni jedan savet konkretan.

    Iskren da budem, boli me kurac da li joj se svidja moj humor ili ne. Odavno mi je prestalo da bude vazno sta ljudi misle o meni a i obrnuto.

    Presudno je jel joj se svidjam fizicki, ako to prodje mogu u dupe da je karam kao i svi narkomani ,ona ce da cuti.

    Uostalom svaka situacija je drugacija. Bolesne ribe traze mentole koji ce da se izivljavaju nad njima.

    Neke zdravije nadju normalnog pa nebitno kako ga upoznala.

    A to startovanje na ulici mi je nesto najjadnije. Pa makar ga drkao do kraja zivota uz pornjavu. ZNaci nema jebene sanse da se ponizavam zarad 1% sanse.

    Uostalom musko zenski odnosi (bar vecina) je postavljena kao balans moci. Ako je musko startuje od njega se ocekuje da joj titra jajca. Ako zensko startuje znaci da je napaljena i da ovaj moze da je zajebava do kraja zivota.

    i tako...

    Hvala na citanju mog bloga retka zverko ;)

    ReplyDelete
  30. @thevodkanockers
    Okay, tvoje pravo da te boli kurac da li nekom ko je sa tobom prija tvoj smisao za humor i obrnuto. No, ja mislim da je smisao za humor jako bitna stvar, jer on dolazi iz duše.

    Ovo sa presudnošću fizičkog izgleda i karanja u bulju nema potrebe da komentarišem. Uostalom, danas je karanje u bulju postalo mainstream, a to nema veze sa tim da li je neko junkie ili nije. Naime, granice tzv. slobode u seksu se pomeraju, a da to uopšte nema veze sa slobodom, već sa čistim iživljavanjem nad sobom ili nad nekim drugim, itd.

    Mislim da si postavio muško-ženske odnose crno i belo, no, to je tvoje pravo, takođe. Opet, da li je i iskustvena stvar, to ti najbolje znaš. Govna jedemo da bi znali da nisu ukusna i da bi mogli da bi naučili da je govno govno, s tim da neki to nikada ne savladaju.

    Svakako da je način upoznavanja nebitan, tj. da li je online ili offline. Ovaj deo startovanja riba na ulici, kontaš da sam se i tu malo zezala. Ali, znam iz iskustva drugih, a njih možemo da proglasimo jadnicima, svaštojebima ili kako god, da svaka 15-ta u proseku pristaje. E, sad, ako je uopšte bitna statistika vertikalnih recki, a ja mislim da je to najobičnije sranje.

    I slažemo se u tome da u muško-ženskim odnosima, na žalost vrlo često vlada igra moći. Iz mog ugla gledanja, to jeste totalno bolesno i zaistam smatram da za tim nema potrebe. Mnogo, ali mnogo toga zavisi od zrelosti i osvešćenosti pojedinca i uvida u to šta u jednom odnosu jeste bitno, a šta nije.

    Pozdrav tebi i hvala ti na čitanju!

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...