Tuesday 26 October 2010

Imam poziv

- Ja sutra idem na Sajam knjiga, Bobićka će da potpisuje knjige na štandu Čigote (prim. aut. Čigoja je naziv štamparske kuće), pa eto, to ti jedan poziv, ako hoćeš da ideš.

- Hvala ti na pozivu, ali ti znaš da sam ja neopevani drkadžija i da ne volim gužvu.

I cannot fuckin' believe. Pre ću da odem u Čigotu i da im ostavim brdo para da bih pasla listove zelene salate, dok me oni gone kao ovcu po zlatiborskim proplancima, ne bih li zategla svoj gluteus. Popodne ću na pištaljku da mlatim rukama u bazenu do struka, dok moje noge prave značajan otpor u mutnoj bazenskoj vodi, a celulit se topi kao sladoled na letnjem suncu.


Ili ću da ti se pridružim, ali ću pre toga da se najedem Perperovih pljeskavica sa mnogo luka, jer to je usputan i otmen momenat koji krasi Paradu izdavača. Naravno, ako stignem na red od kontigenta izgladnele omladine iz provincije, tek istovarene iz autobusa na tlo Sajma. Popiću i jedno pivo, da me stondira.

Da mi živac ne proradi, dok ti budeš čekala pokorno u redu sa uvelim i ucveljenim tetkama koje sline nad likom i delom Mirjane Bobić-Mojsilović. Šta ako mi priđe neki idiot sa kamerom i pita me šta mislim o književnim radovima M. B. M.? Iskreno ću mu reći da je promašio osobu, ali ne i pitanje i pokazaću rukom prema tebi. Ti ćeš reći svetu - svoje mišljenje! Kako te je potresla Azbuka mog života. Kako se u njoj svaka žena prepoznaje. Ona ostaje, on odlazi.

Suze mi se slivaju niz butine. Para mi izlazi na uši. Muka mi je. Previše je za mene. Neka sledeći put stave meso u pljeskavicu i neka izvade pacove iz fabričkih kazana gde mešaju hmelj i vodu.

Inače, dobro sam. :)

12 comments:

  1. Idiiiiiiiii sestro! Znaš ti ko je Bobićka? Čoveče! Ja to ne bih propustila ni za šta na svetu! To ti je žena zmaj, bljuje vatru, vrti muški rod na ražnju i pravo da ti kažem sere mi se od nje :)

    ReplyDelete
  2. @JQ, si bre vulgarna, kod 'vako fine žene u gostima, na 'vako finom blogu. :))))))))) Hoćeš da ti sredim jedan autogram? Mis'im, kad već stane u red, da zna zašto stoji, pa odma' da utepa nekoliko komada. :))

    ReplyDelete
  3. Ćuti, bre, zverinje, nemoj da napravim registar od tvojih psovki i stavim ga u Maticu srpsku da se ljudi služe kad im zaVali :))

    Da može, jedan krstić ili šapicu :))

    ReplyDelete
  4. @JQ, pa to je super ideja. :) Super-neo-primitivizam made by RZ. :)) Proslediću tvoj upit, valjda ćeš bar otisak palca do dobiješ. :))

    ReplyDelete
  5. Koliko god da je dobra riba, cim mi kaze da se sece na MBM, meni erekcija odlazi u nepovrat!

    ReplyDelete
  6. @arso, hahahahaha. Pazi, ni meni se ne bi dig'o, sveca mi.

    ReplyDelete
  7. Zverko, delimo mišljenje o sajamskim gužvama i MBM.
    Zašto bi se iko gurao sa polupismenom svetinom da mu se potpiše Ovo vas još nisam pitala? O, Bože....

    ReplyDelete
  8. @Kajzeru, tebi zašto, njima zato. Eto tako, zbog opaženih mudrih misli, što ih autorka u svojim knjiga prenosi svom auditorijumu. Da, da, baš tako i to sam čula. ;)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...