Sunday 24 October 2010

Dobra prilika

Još ni kupus nisam metnula u kupljeno bure. Inače, ispalo je na kraju bure od 70l, sa sve slavinicom od krte nikakve plastike. Valjda neće da kmekne načisto kad uđu i kupus i so i voda. Najveća gre'ota bi mi bila zbog rasola, jer mi je najbolji za trežnjenje posle terevenki. :) Ipak, preventivno, već nabijam kondiciju. Iz zdravstvenih razloga. :)

*   *   *

Nego, g-đa stara majka mi otišla danas (a to je sad već juče), kako je i sama rekla, na pijacu u izvidnicu, da odmeri kakav krompir u džakovima se nudi iz kamiona. I, odma' naletela na pravog čoveka. "Ovo ti je pravi krompir, iz Guče, moj zemljak prodaje, uzmi, sigurno je dobar". Naravno da je dobar, kad zemljak zemljakov krompir preporučuje. :)

Nije ni ona više mutava i kaže: "Daj ti meni jedan krompir da ga ja isprobam, pa ću sutra da dođem."

"Neće' se najedeš od jednog krompira, hihihihi..."

"Neću, al' da vidim kakav je kad ga sečem, da nije žilav, kakva mu je boja unutra, da l' se topi u ustima kad se skuva. Lepo on izgleda na oko, ali moram ja to da probam." (like mother, like daughter :))

"Nego da ti ja ispričam nešto. Ja sam ti radio kao vozač godinama, putovao po inostranstvu, Afrika, Azija. Sagradio dve kuće, kupio jedan stan u centru, tamo gde su roknuli onog u Mamma Mia i to sad izdajem. I ovlastio sam ženu za devize. Štedljiva je bila. I ženi sam rekao, mož' sve da radiš, samo gledaj da nije neko poznat. U naše vreme nije bre bilo ovakvih boleština ko sada."


Progresivan čovek, karao on po svetu, a i ženu mu se karala lokalno. Što bi se na moderan jezik prevelo - open relationship. A i imućan je, a i "ovlašćenje" zvuči primamljivo, osim ako račun već nije "počišćen". :)

"Ma, dobro to je bilo, pa prošlo, nismo mi više u tim godinama."

"A, nemoj tako, uvek su godine za to."

"Ama čoveče, ja imam 65 godina i Vi ste mlađi od mene." (to joj sad kao glavni adut da ga 'ladne malo :))

"Aaaaaaaaaa, nisam, sa' će' da vidiš. Evo lična karta. A šta kažeš? 1943 godište. Dobro se držim?!"

"Eto, ko moj muž."

"I šta kažeš, ti tu blizu stanuješ. Doteraću ti ja krompir, ne se brineš ništa, pa da popijemo jednu kaficu..."

"Hvala, hvala, videću još za krompir, a od kafe nema ništa. Imam bolesnog muža i ne može čovek da se uznemirava."

"Nema veze, ništa on meni ne smeta da pijemo kafu."

20 comments:

  1. Ау брате :D Е ви'ш како се то ради...

    Контам да тај чича није попио кафу, али свеједно. Браво за стару мајку :)

    ReplyDelete
  2. Heh, čekala sam da neko prvi komentariše, da nisam uvek ja dežurna ;) To je onaj mesar znam ja, nego ču čoveka, ne smeta mu muž da piju kafu. Vidiš, to se zove diplomatija. :)

    ReplyDelete
  3. @ToMCee, čovek išlifovan, taman da poskidaš fazone od njega. :)) Ma, jok, nego je popio kafu. :P Kako bre čiča, sunce ti poljubim, onda ispada da mi keva baba. Dobro, nije baš ni devejka, al' 'ajd' sad. :)

    @JQ, eto jednom i ToMCaa da nam se udene na vr'. :) Misliš da je taj, samo premaskirani. Da odem sutra da proverim, da li i dalje "ordinira" pored kamiona? :)) I diplomata, i pragmatik, nema šta. :)

    ReplyDelete
  4. Ма какав месар, не би он... :D Еј, ал' нисам ја поменуо нигде твоју кеву, но што сам је прозвао онако како и ти, "стара мајка". А и он, видиш, старији од ње, има она још времена да не буде баба :P

    ReplyDelete
  5. @ToMCee, Ima, ima, hehehehehe, možda ispadne i devojka na kraju. :)

    ReplyDelete
  6. Hahahah, navalentan neki deda. Lepo kaže moja komšinica (inače bakuta od jedno 70) - ne jebe lep, nego uporan!

    ReplyDelete
  7. Hahahahahahahhah :)
    Ovo me je zasmejalo jos vise nego mesar.
    Obe scene kao iz nekog (naseg) filma. Skoro da vidim Batu Zivotinju iz mladjih dana ;)
    Priceless.

    ReplyDelete
  8. @Kajzeru, zna baba znanje. :)

    @Gradiva, e pa drago mi je da si se ismejala. :)

    Nego, odoh sad malo u šetnju, pa da vidim da l' će i meni neki nesrećnik da se nakači, da mi pruži malo inspiracije da nešto pribeležim. :)

    ReplyDelete
  9. Što bi moji rekli seljacima to jedina razonoda, da se onodiv. :)

    ReplyDelete
  10. "Samo ti navali sine, pretvara se svaka" :))

    ReplyDelete
  11. To me podseti na onsj vic sa Lalom što mu žao jer mu je mati stalno sama pa hoće da je uda; Nađe i đuvegiju koji hoće, al' još samo da bàba pristane :))

    ReplyDelete
  12. @Ivana, nego šta. :)

    @Milko, ti bre sve znaš, ko mator. :)

    @Moj tzv. život, ispričaću joj, a ne da se snebiva opet, kad iskrsne "dobra prilika". :)

    ReplyDelete
  13. Sta bi s krompirom?
    Nemoj molim te tako vazan detalj da zapostavis. Vlade se padale zbog njega, vodili se ratovi bespostedni, a ponekad cak i kao afrodizijak moze da posluzi...

    ReplyDelete
  14. @sretno dijete, tu tek razrada predstoji. Nego, sad si me zainteresovao za upotebu krompira u vidu afrodizijaka?! Ipak je jeftiniji i dostupniji od španske mušice. :)) Kolega, molim Vas, otkrijte nam tajnu Vaše muškosti. :D

    ReplyDelete
  15. Ma pijaca je čudo! (kraduckaš, al ne mari - možemo i u duJetu) Ipak, ova tvoja specijalizacija na erotski momenat ti baš leži. Kako ono ide: Što je babi milo... Mislim, tako se kaže? Valjda važi i za "devojčice"? Samo, loš ti tajming: ko još traži "priliku" u 12:45, a u 19:29 bleji pred compom?

    ReplyDelete
  16. E, stvarno, @čika Miko ti kad ga zavučeš sa komentarom, ne umem da se odbranim. :)
    Jeste, to ja samo u snovima. Kao ženjenom čoveku, da ti kažem, mož' ti danas da tražiš i 7/24/365, međutim - nema. Ovi što valjaše il' izbegoše još 90-ih iz ove zemlje, il' su (ne)srećno oženjeni, il' su pomrli već. Eto tako. :) Pa ti sad vidi u kako nezavidnoj poziciji se nalazim ja, a i sve ostale rumene snajke što bi da upecaju sebi odgovarajućeg. :)

    P. S. Zahvaljujem se na primećivanju mog erotskog momenta. :)

    ReplyDelete
  17. Kolegice...za tajnu afrodizijaka siguran nisam, ali muskost otkrivam rado.
    Mada, ti si vec to u svom tekstu na profinjen i smislen nacin ukazala:"...samo da nije pretjerano zilav i da se topi u ustima..."
    Misim, o krompiru ovdje raspravljamo da do nezeljenje zabune doslo ne bi...:)

    ReplyDelete
  18. @sretno dijete, lako tebi da nudiš "otkrivanje" kad si s onu stranu bare zaštićen. :) Je l' vidiš ti koliko je samo ovaj jezik dvosmislen, pa sve zavisi od mašte. :) Inače, ništa ja tu ne tumačim, da ne bude neke zabune. :)

    ReplyDelete
  19. @retka zverka
    @sretno dijete

    hahhahhah :)) kakva konverzacija :)baš ste me nasmejali!! :))

    ReplyDelete
  20. @Moj tzv. život, izrevidirah, složih se sa tobom u celosti. :) Kolega i ja se fino nadopunjujemo. Možda ću imati business proposal za njega. Roman zajednički već vidim, a Zapad je tržište 'noliko. :)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...