Wednesday 14 July 2010

Ko-ko-ko-ko-da

Volim da se šminkam, tako da i tome pristupam zainteresovano, čak i posle mnogo godina. Prvi put sam se našminkala još u osnovnoj školi (što beše krajem osamdesetih prošloga veka), a u srednjoj sam bila kao pionirski crtež, vrlo koloritno prenaglašena. Najbolji deo priče je bio hard-core pankerski fazon šminkanja sa jebitačnim isrctavanjem očiju, do gluposti i iznemoglosti. Tada sam mogla da provedem dva sata šminkajući se. Nije to loše, to iživiš, pa danas ne furam styling kao da imam 16 godina. :-P Ne, nego kao da imam 15, hahahaha. Po ovoj vrućini se slabo šminkam, jer se cedim kao svinja pred klanje. Odvratno. Mislim, na to znojenje face. Izgledam ko psiho leti u konzervi gradskog prevoza na 50 Celzijusovih. Jebiga, niko nije savršen. ;-)

Onda dođe vreme kada počneš da opažaš promene na svom licu. Prve znake starenja. Ali to mi nije smetalo. Mislim da mi se sviđa. Ne bih volela da izgledam drugačije. A valjda ću tako da mislim i za 10 godina, osim ako ne odlepim ko opaljena oplastičena pomodarka, pa odem da usisam salo, udarim veće sise, iščupam par pršljenova za tananiji struk, i tako redom dok ne shvatim da sam zamenila svoje telo za ko zna čije i izgubila sopstveni identitet. Teror mladosti. Bljak.

Kada sam prvi put videla sede vlasi u svojoj kosi, bila sam nekako zatečena. Nisam ih odmah prihvatila. Ali ne pitam se ja tu mnogo, je li. Tokom vremena postale su deo mene. To je bre moja kosa. To naravno nije razlog da nosim prosedu kosu ili da je prelivam Eho tonom, ko jedna baba što sam je ljubičanstvenu videla pre neki dan na pešačkom prelazu. Ono realno, izgledala je kao bajati duh iz lampe. Zato se farbam, a farbam se i zato što mi se nikada nije sviđala boja moje prirodne kose od kada je potamnela tokom godina, pa više nisam bila prirodna plavuša. Godinama sam se farbala u plavo, sve izbegavajući onaj kokoškasti žuti ton, što se teško izvlači bez blanša. A blanš je super ako hoćeš što pre da ostaneš bez kose na glavi, onda ga samo guraš, sve do nošenja perike. :-D Ma, stavila sam ga možda nekoliko puta. Sranje. Napravi ti brezovu metlu od kose. E sad, taj trip sa plavom kosom me je napustio, jer u stvari, činilo mi se da to nisam bila ja. Dugačka, plava kosa. Miriše na klasičan stereotip o glupoj dugokosoj plavuši, ali i silnoj erotičnosti, jer jebeš ženu bez duge kose. Je l' neko rek'o idealna žena, mislim za onu s dugom kosom?! E, i onda više nisam htela da budem dugokosa pljavuša, nego kratkokosa crvenperka. I eto, već skoro dve godine imam kratku crvenu kosu. I sad komentari gledalaca. A kenjala sam već o tome. Al' nema veze. Kažu, izgledam opasno?!?!? Kažu, izgledam kao Amazonka. Ma, je li?! A otkad su to Amazonke imale kratku kosu, a pritom nemaju desnu sisu. Moje su još na broju. Okay, kako god, Amazonka ili ne.


E, sad, koja žena hoće da ima tu divnu, negovanu, dugačku kosu sa bojom po izboru, ona mora da podnosi noćne more zbog toga. Tako sam ja to doživela. Moja duga kosa je bila fazon - "lav iz centrifuge", prirodno osušena, kao metletina. Dakle, grozno. To je u prevodu značilo da ja treba da idem minimum jedanput nedeljno kod frizera, a to osim što košta, užasno je smaranje i čisto gubljenje vremena. Ali, i užasno uništavanje kose, s obzirom da vam tamo upere fen u glavu, tako da vam isprže mozak kao jaje na oko. Vreme frizera košta, a kad je neko imao mnogo kose na glavi, kao ja, onda taj neko "jede" vreme. I onda te skarabudže, drukaju ti onaj fen, tako da se ti malo-malo pa dereš: "Daj, molim te odmakni malo taj fen od moje glave, peče me bre!" O mom "voljenju" frizerskih salona i još ponekih lokacija ima ovde.

E, a kada nije bilo para, onda sam maltretirala moju majku da mi jednom nedeljno navija samolepljive papilotne. To je značilo da maltene čitav dan provedem kući da bi mi se kosa ljudski osušila i papilotne "primile". Mogu vam reći da su se toliko dobro "primale", da sam nakon skidanja istih izgledala kao da nosim periku koje su se viđale na prostitutkama ili koje se sreću u sexy shopovima na lutkama na naduvavanje. I onda je sledilo sređivanje lokni i raščešljavanje, i konačno, pošto mi je kosa "gutala" čitavo lice, opet sam skupljala prednji deo kose šnalom tako da sam izgledala kao tetka ili sam vezivala konjski rep od čijeg nošenja, zbog težine kose, me je užasno bolela glava. Mislim da sam imala dovoljno razloga da je otfikarim. :-) A možda je bila u pitanju i čista lenjost. :-))

Duga, kratka kosa, celava?
Lepota je u oku posmatraca i u dusi
Stavis kesu na glavu i verglas
Definitivno duga kosa na zeni
Kratka kosa na zeni, to je bre ko musko
Celava, sto da ne?
Ko da je to sve uopste vazno
Bitno je da li ima nesto ispod abazura
Smaras sa anketom, a i tema ti je do moga

  
pollcode.com free polls

13 comments:

  1. Jel' ti asocijacija za naslov onaj genijalan bilbord "Rob mode" (kokoška sa nalakiranim noktima)? Ne, stvarno - nije vama lako... Ne znam da li sam to pročitao negde kod Albaharija (ili sam utripovao) ali ide nešto kao: "najuzbudljiviji (ili beše najerotičniji?) detalj koji je bog dao ženi je jezik..." tako nekako...

    ReplyDelete
  2. Tol'ko o tome da nisam ni videla tu kokošku na bilboardu. Hehehe, ovo za ženski jezik, to je vrhunski sadizam za muškarce, hahahaha. Inače, ove nebulozne teme mi dođu nekako u toj priči kokodakanja.

    ReplyDelete
  3. Volim svoju dugu kosu. Mislim da je sada i preeeduga, pa bih verovatno mogla da posetim ove što nam prže mozak, da mi je skrate jedno 2-3 cm :D

    Slatko si me nasmejala ovim postom, ali stvarno kad pogledaš šta sve žene trpe radi lepote ili "lepote", to je strašno.

    ReplyDelete
  4. Dakle,bitno je da postoji nešto ispod abažura.
    Volim dugu žensku kosu,ali da sam žensko, ne bih se nikada smarao sa tim,pustio bih je,pa šta joj Bog da.

    ReplyDelete
  5. Pazi sad - teorija zavere - frizeri najviše vole da te ošišaju tako da samo oni posle mogu da ti namontiraju frizuru :P ima tako žena koje upšte ne peru kosu kod kuće...mada mislim da one to tako vole. Ja sam jedno vreme furala kratku kosu, jednom jako kratku, sa 17 god :) a pre par godina paž koji mi nekako najviše odgovara, ali kako ne posećujem baš rado salone, sad mi je kosa preko ramena, ali je jako zdrava i lepa, blagodareći doslednom izbegavanju fena :)

    Ali volim one lepe kozmetičke preparate od kojih ti kosa bude meka i mirišljava... :P

    E pazi, tema ti je u suštini njesra, ali sve ponekad mislimo i hoćemo da pričamo o tome, a ja nemam s kim, jer sam sve žene kojima je to omiljena tema rasterala iz okoline :) tako da, cool!

    ReplyDelete
  6. Tema nije ni malo naivna ni nevažna. Mada ja definitvno spadam u za ženski rod, netipične mrzilice frizera i frizerskih salona, tako da se obaška oduševim kada imam društvo na tu temu.

    ReplyDelete
  7. Preskačem temu. Mrzim svoju kosu.

    ReplyDelete
  8. @Charolijice, ne daj svoje duge kose. Meni je sad kasno da se kajem. ;-)

    @Kajzeru, znači može (i ne mora) i ćelava, važno je da ima jak IQ. :-P

    @Vanja, u suštini si me provalila u jednoj rečenici. Sad je perem sama, isfriziram je peškirom i roknem onaj 10-karatni shine gel. Ne mogu da pobegnem od kiča, pa to ti je. ;-) Eto, da ne bude da niko neće da ćaska sa tobom na ove prizemne teme. :-)

    @Amarilis, eto meni podrške, ko što se i dalo očekivati. :-) Ama, znamo mi da i iz najveće gluposti, možemo da "upecamo" nešto pametno. :-)

    @Emo, pa nemoj tako, ako ti nju ne voliš, kako će ona tebe da voli?! :-)

    ReplyDelete
  9. Samo cu reci da sam glasala za-celava,sto da ne?
    :D.

    ReplyDelete
  10. Pa ovo ti je post kakav je meni bio potreban.
    Puštah kosu mngo dugo, nađipala je bila do ispod grudi, onako bujna, kovrdžava i čupava. I tada sam otprilike shvatila da se na meni samo kosa i vidi. Izgledala sam kao Kazn It. I tako odlučih da se ošišam. Na kratko, pa šta bude. Ispostavilo se da mi stoji milion puta bolje, svi su se oduševili, jedino što im se ne svidja crvena boja. Ali, koga briga, ja hoću još crvenije, kao da mi se zapalila glava od sunca.
    I da, ćelava, što da ne? :D

    ReplyDelete
  11. Ćao Amelie, dobrodošla. E, pa slične su nam priče. :-) Ako, ako, crvena je, ma - najbolja. :-) Pre jedno 20-ak dana mene je roknuo taj trip da bih mogla pod "mašinicu", al' reko biće previše, će se poplaši nenaviknut narod. :-)

    ReplyDelete
  12. Neko te je debelo nasekirao, kad nam se ovoliko pravdaš zbog promene frizure :)
    Imam druga koji ima dugu kosu, bar za muške standarde. Meni je katastrofa smešno kad ga vidim sa peškirom na glavi, pa čekam sat vremena da se suši i češlja da bi mogli da negde konačno krenemo! Meni malo kosa zajaši vrat i već sam nervozan! To sve ne znači da ne volim dugu kosu! Naprotiv! Ipak, duga kosa stoji svakoj devojci, kratka samo izuetno lepim!

    ReplyDelete
  13. @Marjane, ma nije, nego recikliram malo teme i događaje. :-) Stvarno je smešno kad vidiš muškarca sa turbanom na glavi, još samo da krene da navija papilotne. :-D Eto, ja sam se prepoznala u ovim redovima - kratka samo izuzetnom lepim. :-))

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...