Tuesday 6 July 2010

Zato što si odgovoran! Ostavka!

Pridružujem se blogerskoj akciji koja ima za cilj da pokaže koliko nas ima koji hoćemo konačno da vidimo (da ne kažem da doživimo) da Tomica Milosavljević podnese ostavku na mesto (večitog) ministra zdravlja u raznim sazivima Vlade zemlje u kojoj živimo.

Da li je moguće da satiričan ugao gledanja postane stvarnost? - Tomica Milosavljević podneo ostavku koju je objavio magazin Pečat.

Charolija je napravila blog pod nazivom Gnevni građani zemlje Srbije, gde je pokrenuta peticija za smenu ministra zdravlja Tomice Milosavljevića.

Sve je počelo od članka "Blogerska akcija - metla petkom" koji je objavila Shaputalica. Blogeri koji su se do sada pridružili akciji su:

Mahlat - Hipokrate, prevrćeš li se u grobu? odnosno poziv koleginice Mahlat da svi mi koji delimo slično mišljenje u sredu 07. jula na svojim blogovima iznesemo da želimo da ministar zdravlja konačno podnese ostavku.

Walter – Peticija za smenu ministra Tomice Milosavljevica

Poslednji skaut – Ministre, idi vise, ako Boga znas!

O kontroli kojom ministar zdravlja pokušava da cenzuriše medije pisala je Bedno piskaralo – Kad lekari izdaju recepte za piskarala.

Takođe, Dragan Varagić je dao svoju ocenu u kojoj meri vidi prednosti i nedostatke ove akcije, obrađujući je u članku Da li blogeri mogu da pokrenu ostavku Ministra zdravlja Tomice Milosavljevića?

Svoj doprinos je dala i koleginica Amarilis - Tomice Milosavljevicu, SHAME ON YOU.

dosta

Ako vas se tiče ova tema, a više nego neophodno je da vas se tiče, dajte svoj skroman doprinos na taj način što ćete 07. jula postaviti članak u kome se izjašnjavate da hoćete da Tomica Milosavljević podnese ostavku na mesto ministra zdravlja u Vladi republike Srbije. Do tada ima dovoljno vremena da potpišete peticiju i da ovu vest proširite dalje.

Oformljena je i Facebook grupa kojoj možete da se priključite.

Mislim da je ta jedna rečenica koju je dotični izjavio bila ta kap u čaši koja je odavno prelila. Čaši u koju se sliva sva naša žuč svih ovih (makar) proteklih 10 godina, koju niko ne želi da vidi.

- Što me ne smene u Skupštini? Neka pokrenu zahtev za moju smenu. Ne može ministar zdravlja da bude odgovoran za svaku pojedinačnu glupost - kaže ministar za „Blic”. (03.07.2010.)

Da je ovo Japan, ministar zdravlja bi odavno presekao sam sebi stomak, odnosno izvršio ritualno samoubistvo - harakiri. Nama će biti dovoljna ostavka i bez harakirija. Da li je moguće uzdrmati redove G17+ u kojima sede sve sami "eksperti" koji su ovaj narod i ovu zemlju upropastili? Dosta je bilo! Ostavka! Zato što si odgovoran za svaku pojedinačnu "glupost". A "glupost" su "samo" životi (mrtve) dece koja su (o)trovana višestrukim dozama citostatika, da bi tvoji puleni pravili profitnu maržu farma mafiji. Na sudstvu je da dokaže da li to jeste tako ili nije i da ne lamentira puno o licencama lekara, već da dokazuje da su to bila ubistva s predumišljajem.

Ali ti, Tomice Milosavljeviću, treba da podneseš ostavku! Sada! Jer mi - narod, (o) tebi sudimo!

6 comments:

  1. Ostavka? Pa daće on ostavku. A sankcije? Svako mora da odgovara za ono što je učinio. Svako mora da se kazni.
    Treba konačno da se razbije i taj diplomatski imunitet. Nisu oni ništa ni bolji, ni pametniji (e, zaslužniji jesu za ovo zlo što su nam napravili) od nas.
    Svakome prema zaslugama. Narod treba konačno i da sudi i da presuđuje.

    ReplyDelete
  2. Nije možda odgovoran za svaku pojedinačnu glupost, ali valjda je odgovoran bar za svoje sopstvene. A napravio ih je više nego dovoljno...

    Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica

    ReplyDelete
  3. Bogami si oplela po ministru, Zverko ;)

    A dobar je, volim ja te tipove iz G17. Ono, face su, brate. Dinkić pogotovo. Roker.

    :D

    ReplyDelete
  4. Каже Томица да нема оставке. Јеб` га. :с
    Може им се.

    ReplyDelete
  5. Ne bi taj podneo ostavku ni pod pretnjom gađanja nuklearnom bombom direkt u glavurdu.

    ReplyDelete
  6. Duvaćemo i puhaćemo, al mu kuću srušiti nećemo! Ustoličeni u udobni foteljama, političari ne haju za glasove naroda! Oni brinu, al za svoju stražnjicu!!! Samokritičnost, moral, etika, odgovornost...šta je to! U našoj zemlji nepoznate reči iz stranog vokabulara!

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...