Thursday 20 January 2011

Zapalili kiosk sa čovekom unutra

Kada sam jutros u vestima čula da su dva maskirana nečoveka tokom ove noći, u Beogradu, polila benzinom i zapalila kiosk u kome je radio jedan mladić, na uglu ulica Despota Stefana i Vojvode Dobrnjca (ugao kod Botaničke bašte) - zanemela sam i počela da plačem. Mladić ima opekotine drugog i trećeg stepena na preko 90% tela i u stanju je koje je opasno po život. Da li će preživeti, to je veliko pitanje. I ako preživi, šta će od njega tako unakaženog ostati i biti. Ja mislim da je u tom kiosku moglo da radi bilo čije dete!

Vesti idu od toga da je taj nesrećni mladi čovek uspeo da istrči iz kioska do toga da ga je detonacija izbacila iz kioska. Po svemu sudeći ekipa iz stanice policije koja se nalazi na 200-ak m od te lokacije je došla sa velikim zakašnjenjem. Isto važi i za hitnu pomoć koja je trebala da se nacrta u roku od 5 minuta, iako se u vestima tvrdi da su bili brzi.

Komentar čitaoca sa portala B92:

Momka nije spasla Hitna pomoć, oni su stigli dobrih 25 minuta pošto je vatra izbila i makar 10 minuta posle policije i vatrogasaca, koji su isto tako po mom mišljenju stigli nedopustivo kasno - kiosk se nalazi par stotina metara i od gradskog supa i od centrale vatrogasaca. Vatru na njemu su ugasili ljudi koji su pritrčali da pomognu. Ja sam pokušavao da dobijem hitnu pomoć i bio sam zadržan na govornom automatu dobrih 10 minuta posle čega je prekinuta veza a operater se nije javio. Ne znam od koga ste dobili ovu vest, ali je očita namera da prikriju nedopustivo sporu reakciju hitnih službi.
(slavke, 20. januar 2011 09:43)

Koji god da ste počinioci i sa kojim god maloumno osvetničkim motivom da ste krenuli, iskreno se nadam samo jednom - kazna = doživotna robija!

12 comments:

  1. Užas! Nisam čitala vesti jutros, sad prvi put čujem za ovo i...nisam u stanju da napišem "ne mogu da verujem" - jbt. gde mi živimo :(

    ReplyDelete
  2. sva sam se naježila i pretrnula...bez komentara.

    ReplyDelete
  3. Не знам довољно нечовечну казну за починиоце... Страшно.

    ReplyDelete
  4. Да, вест је поражавајуће страшна. Са сваког аспекта: човечности, ажурности, отуђености...
    У мом малом месту пре неколико ноћи избио је пожар на крову једног кафића. Ватрогасци су стигли брзо и на време, али са цистерном без воде, иако су знали да по селима нема хидраната. И изгорео је кров на кафићу и још два локала уз кафић. И ником ништа. Нико није крив. То је Србија.

    ReplyDelete
  5. "Hitne" službe... povraća mi se!

    ReplyDelete
  6. Na vestima javiše da ne postoje počinioci, tj. da je nastradali nesrećnik sam zapalio kiosk. Što mi je još bizarnije od prethodne varijante. I, ništa meni više nije jasno...

    ReplyDelete
  7. Ništa nisam komentarisala do sada, osim napisanog, jer šta da kažem?! Maro, tvoj poslednji komentar me je dotukao. :(

    Anđelko, to što ste napisali, pa to je čista sprdnja, bacanje prašine u oči. Tužno, pretužno.

    ReplyDelete
  8. ne citam vesti... bas jer se iznerviram oko svacega... i muka mi je da sebe dovodim do stanja fizicke izmucenosti (boli me zeludac, imam osecaj da cu da povracam... i slicno)- jer nisam u stanju ista da promenim...

    ReplyDelete
  9. Tužno da tužnije ne može biti. Doživotna robija za počinioce, ali nažalost mislim da neće tako biti.

    ReplyDelete
  10. Kao što svi imate prilike da pročitate na netu, vesti se odvijaju tako da, prema mom tumačenju istraga se zataškava. Mora da su "velika" muda u igri. Ako je tako, svima bi najviše odgovaralo da ovaj dečko ne preživi. Znam da ovo zvuči odvratno što sam napisala, ali sumnjam u najnoviji "obrt" situacije.

    ReplyDelete
  11. Vesti smenjuju jedna drugu! Pitanje je da li ćemo na kraju uopšte i znati šta se desilo.
    Sad pišu kako se zapalio zato što nije primao platu. Setih se onog jadnog Bugarina, samohranog oca, koji se nasred parlamenta bacio s balkona.
    U prvim vestima je jasno bilo napisano da počinioci postoje, da su se žurno udaljili s mesta nesreće... To bi značilo da ih je neko video.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...