Saturday 25 September 2010

Govorni automat

I grande finale beše: "Izvini, ali ja sada moram da se spremam (posle govora od 10 minuta), izlazim večeras, treba da se našminkam, obučem, napravim frizuru. HVALA TI ŠTO SE INTERESUJEŠ ZA MOJE ZDRAVSTVENO STANJE*. Čućemo se neki drugi dan."


Jebote, ja zinula, promrdala glavom levo-desno. Je l' to glas sa govorne mašine ili šta već?! Ma jok, to je stvarno bila Ona. Politički korektno izlaganje. Čista 10-ka. I sve češće ja tako ostanem u zinutom izdanju. Onda prstima zatvorim vilice, spojim usta i zanemim. Više i ne želim bilo šta da kažem. Jer reči su suvišne.

____________________
*postojao je osnovan razlog za pitanje koje sam postavila u vezi sa pojedinim rezultatima tj. pregledima, a što bi moglo da se podvede pod prijateljsku brigu; kao i činjenica da sam prethodno SMS-ovala pitanje o imanju vremena i dobre volje za razgovor?!

4 comments:

  1. Nažalost, ta priča mi je dobro poznata. Jebeš ga, prokleti smo što pokušavamo da ostvarimo iskreno prijateljstvo u svetu neiskrenih egocentrika koji do te dimenzije ne mogu da dobace.

    ReplyDelete
  2. Ma neću nikog da zovem telefonom.

    ReplyDelete
  3. "Čućemo se"-idiom u srpskom jeziku, koji znači "m`rš u pm".

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...