Sunday 9 May 2010

Gde me nađe? Što me pališ! (prvi deo)

Na blogu našeg druga Mikija (za mene je Miki, ali ne blueeyed, za vas ne znam :-)) aktuelna je jedna vanvremenska tema, pa sam ja svevremenski inspirisana da začnem popisnu listu stvari raznih koje me naprosto obaraju sa nogu kada ih primetim na muškome stvoru. Dakle, bavićemo se u ne znam ni ja koliko nastavaka temom pod inspirativnim radnim nazivom - šta me loži kad skeniram na muškarcu i u tom fazonu. Da krenemo, a za početak 20 svemislećih opservacija:
  1. žuto, žuto, žuto (ž se čita onako meko džiberski);
  2. tozla oko vrata – kajla debljine 0.5 cm+;
  3. zlatne (ali i srebrne) narukvice (sa imenom ili bez) – darovi negdašnjih devojaka što na večnu ljubav su se zavetovale;
  4. naočare za sunce koje se noću nose ili zabodene u kosu u bilo koje doba dana;
  5. duža, zalizana (tj. masna), sjajna kosa (dijamantskog finiša), prednost = repovi – onako mafijaški fazon;
  6. kosa nakrkana gelom i sva onako skorela i ulepljena;
  7. šatro razbarušena kosa tj. nehajna frizura koja treba da emituje utisak ležernosti;
  8. svi koji su posedeli ili sede, a farbaju se u svoju "prirodnu" boju;
  9. proćelavi koji to još nisu ukapirali pa prebacuju ono što je ostalo, tamo gde ga više nema;
  10. proćelavi tj. više ćelavi (sa globusom posred tikve) sa rascvetalim repićem, a repić uvezan gumicom za zimnicu;
  11. bivši ćelavi sa presađenom kosom;
  12. pečatni (tj. šabanajzerski) prsten na srednjem prstu ili domalom bilo koje šake;
  13. Cartier burma i uopste uzev taj rad;
  14. neoženjeni i razvedeni koji furaju burme smatrajući da će time privući značajnu pažnju očajnica željnih instant intimnosti pod parolom: "jedina moja";
  15. neuredne ruke, laktovi, šake i nokti, a posebno izgrickani ili sa štrokom ispod;
  16. ispucale usne (do krvi) – i zimi i leti, ali i u proleće i jesen;
  17. Isusovske narukvice od konca, kanapa, čega već – gde god se okreneš sve velevernici, samo im još brojanice nedostaju da ih vrte po rukama;
  18. mužjaci koji ne koriste dezodorans iz zdravstvenih razloga;
  19. raskopčana, da ne kažem razdrljena košulja do ispod pupka u recimo gradskom autobusu – very sexy biti može , al’ skoro ni na kome!;
  20. sintetička, providna majca na uže/šire bretele, uska, da uža biti ne može, na izraženo maljavom torzu (gde kedla probijaju sindžu), a vrisak je u kombinaciji sa pivskim stomakom;
(to be continued...)



P. S. Nadam se da će da se nađe neki muški dobrovoljac koji bi napravio kakvu statistiku što se tiče toga šta njega loži kad baci farove na neku ženu. Takođe, slažem se unapred da je tema pomalo seksistička i da se više obraća pripadnicama snažnijeg pola, te drage dame ne oskudevajte sa komentarima. A i dragi muškarci, vaši komentari će biti veoma dragoceni. :-))

14 comments:

  1. Samo da kažem da su mi oči plave :P :)))

    A za ovo drugo, neka dame kažu šta vole :)

    ReplyDelete
  2. Uh! Dobro je samo 1 od 20... Doduše to mu dođe 5%? Ali video bih ja tebe kako bi sastrugala ispod noktiju ono što u štampariji možeš da nakupiš..

    A što se lepšeg pola tiče, prvo mi na pamet pada ona fama o urednosti (nikad mi neće biti jasno kako vam je to prošlo). Onda se setim raznih "šljaštećih" detalja - npr zlatne sandale (?!)Ne znam da li je to konzervativno (ili seksistički), ali ekstra me nervira i ona fora: nosim minić od 20 cm i dekolte od 30 - a NE ZNAM što me tretiraju kao seksualni objekat! (I nije istina, časna reč - ja ih uvek tretiram kao SUBJEKAT...) BONUS: nedavno sam radio nešto za neki salon lepote, i čitam: "...izlivanje noktiju, nadogradnja kose, veštačke trepavice..." I pomislim: ovu bi pre 150 godina spalili kao vešticu!

    ReplyDelete
  3. Ha,ha,ha!
    Ja da sam žensko, ložio bih se posebno na one tipove u trendžama skupljenim lastišom kod stopala, ispod kojih vire bele čarape i maksare na nogama, naravno.

    ReplyDelete
  4. Slatko si me nasmejala! Sve stoji što si rekla :) Ja bih dodala ( ako nemaš ništa protiv da ti se umešam u "posao" ) da mene posebno "pali" neurednost, aljkavost... Gotovo sve tvoje tačke bi se mogle svrstati u tu kategoriju. Moja prva podkategorija je: iskrzane kragne ili ivice farmerki!

    ReplyDelete
  5. Slažem se sa Emo. I nasmejala si me i slažem se sa svim što si rekla. Pada mi na pamet - oznake raznoraznih sportskih klubova na kapama, šalovima i šta ja znam gde sve.

    ReplyDelete
  6. @Miki, ako ti kažeš da su plave, okay. Eto nama džentlmena, a valjda će biti i dama da kažu šta ište. :-))

    @Čika Miko, nemoj se sekiraš, nastaviće se, pa se samo nadam da ćeš da se zadržiš na 5% od navedenog. :-)) Jedno je štamparska boja, a drugo je štroka, ne možemo da podvlačimo znak jednakosti tu. A šta misliš o zlatnim patikama ili još bolje ovaj ultra-mega-giga fazon sa patikama na štiklu? Meni je to baš odvratno. BONUS: Sreća da je tvoja štamparska kuća pismena, jer ima ih i koji nisu, pa kad recimo dođe muška frizerka da izradi svoju npr. reklamnu tablu, onda ispadne mesto muško šišanje, muško sisanje kao jedna od ponuda i to za relativno male novce. :-))

    @Emo, slažem se sa tobom. Pravi muškarac je onaj koji se ne pere, ne umiva i sl. Gde ćeš lepše od toga?! Ima dalje nešto što će se naći na spisku a pro po tih krajeva odeće. :-))

    @Amarilis, da, da, to je isto super, različite oznake sportskih klubova na različitih garderobnim elementima.

    ReplyDelete
  7. Ups, izvini druže moj, Kajzeru, ja hronološki odgovarala na komentare, pa tebe ispustila. Baš sam videla juče jednog u busu kao što si ga opisao. Ma, odma' mi krenula vodica na usta. :-))))))

    ReplyDelete
  8. Najbolji biser sa jednog letovanja u CG pre XX godina. Vratio se ja iz diskoteke kasno (tj rano ujutro), i zateknem zaključene tuševe (u kampu), a čuvar me pita: "Gdje si poš'o? Nećeš se valja sad tuširat' - jado?"
    Ma ne...- mucam ja - Samo da operem zube...
    "Čuj! Prati zube? Nisi valjda ženetina!"

    ReplyDelete
  9. I tu vi popijete po jednu lozu, onako junački, da sperete muku. :-))

    ReplyDelete
  10. a mali negovani noktic na malim prstu?

    ReplyDelete
  11. U stvari, ima i to, ali to je tek trebalo da bude napisano u nekom od sledećih nastavaka. Ovako ću da preskočim, pošto si ti prvi napisao. Znači, kad vidim da poodrasli noktić na malom prstu ili malim prstima momentalno šiznem. :-))

    ReplyDelete
  12. Čini mi se da je konzervativac osoba koja nosi sandale (na bosu nogu ili čarapu, svejedno, važno je luftiranje!) i košulju kratkih rukava preko atletske majice. Kad ga vidite, a on izgleda kao nekakav Rimljanin... To će biti porodičan čovek, žene - budite sigurne! Čvrst u stavu, nepokolebljiv u nacionalnom pitanju, ponekad samo (ljudi smo!) pomisli na neku mladu doktorku u belom mantilu... ali odmahne glavom, popije hladno pivo i sa osmehom se vrati ženi. :))

    ReplyDelete
  13. Gde si bre Đape?! :-)) Ako je ovo što si napisao iz lične riznice, onda da to i uzmem za ozbiljno kad ćapim oklagiju u ruke i krenem da jurim muža. :-) A nije mi problem da nosim i beli mantil, ako treba. ;-P

    ReplyDelete
  14. Beli mantili su omiljena odeća u maštarijama svakog Srbina! :))

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...